Detenido en Valencia por toser en la cara a los agentes
Agentes de Policía en la entrada de un supermercado durante el estado de alarma. / FOTO: Susanna Sáez -EFE

Agents de la Policia Nacional han detingut aquesta setmana a València a un home de 44 anys d’origen rus. La detenció es va produir després d’una discussió en l’entrada d’un supermercat. Va ser allí on el detingut va tossir en la cara dels agents quan el van identificar.

Els fets van ocórrer el dimarts a la vesprada quan els agents van ser avisats per la sala del 091. Aquests havien de dirigir-se a un supermercat del districte de Russafa. Pel que sembla, el vigilant de l’establiment tenia problemes amb una parella que intentava accedir junts a l’interior.

Immediatament els policies es van dirigir al lloc on van localitzar al vigilant de seguretat. Van esbrinar que moments abans un home i una dona havien intentat entrar al supermercat junts i el responsable del control d’accés els va informar que no podien fer-ho per mesures de sanitat originant una discussió. Una persona que es trobava en la cua li va recriminar la seua actitud, la qual cosa va provocar que l’home s’encarara arribant a espentar-li.

Els agents van localitzar a les dues persones a pocs metres i els van demanar que s’identificaren. Tots dos es van negar dient “t’ensenye el meu document amb el meu advocat davant”. Posteriorment la dona va mostrar el seu document però no així l’home que continuava manifestant “no em denunciareu”.

Finalment l’home va mostrar un document en el seu telèfon mòbil. Quan es va apartar la màscara va començar a tossir als agents a pocs centímetres de la cara dient “tinc el coronavirus”.

DETINGUT PER DELICTES D’ATEMPTAT I RESISTÈNCIA

Després d’això, els agents ho van detenir com a presumpte autor dels delictes d’atemptat i resistència. Posteriorment se li va traslladar a un centre de salut per a valorar si poguera estar-lo, no podent precisar-lo ja que mancava de símptomes.

El detingut, sense antecedents policials, va ser posat en llibertat no sense abans ser advertit de l’obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan per a això fóra requerit.