Cuándo y cómo será la desescalada en la Comunitat Valenciana
La Policía Local de Valencia en un control dentro de unos túneles de la ciudad.

La Policia Local de Xirivella ha intervingut una festa il·legal d’aniversari en la que hi havia 22 persones. La celebració va tenir lloc aquest dissabte a la vesprada en una nau industrial abandonada de la mateixa localitat.

Segons l’acta policial que s’ha conegut hui, l’operatiu es va activar sobre les 17.30 hores. Va ser un veí de Xirivella qui va alertar a les autoritats sobre una festa “amb música i molta gent”.

Una patrulla policial es va desplaçar fins a la nau indicada i va comprovar que la música podia escoltar-se des de l’exterior. A pesar que van colpejar la porta en diverses ocasions, els agents no van obtenir resposta. En accedir a l’interior van comprovar que hi havia 22 persones, la majoria sense màscares i sense respectar la distància de seguretat.

L’organitzador de l’esdeveniment va explicar que es tractava d’un aniversari familiar. Aquest va al·legar que sí que podien celebrar la festa per tenir el local llogat per a la seua activitat com a transportista. Segons detalla l’informe policial recollit per Europa Press, l’home no va aportar cap mena de documentació que verificara la seua versió.

La Policia Local va informar a tots els assistents de l’incompliment de la normativa. A més, es va haver de recórrer a la Policia Nacional davant la resistència d’alguns participants a desallotjar. Tots els agents van identificar a les persones presents per a procedir a les seues corresponents sancions i van donar la festa per finalitzada.

El regidor de Seguretat de Xirivella, Vicent Sandoval, ha destacat el treball de l’operatiu policial. A més, ha agraït la col·laboració ciutadana i ha recordat que han d’evitar-se aquests comportaments. “No és moment de festes ni d’ignorar l’enorme perill que aquest tipus de celebracions tenen per als seus assistents i per al conjunt de la població”, ha conclòs.