El descens de temperatures dispara l’alarma sanitària

Una bona higiene i consumir menjars calents són alguns dels consells dels professionals sanitaris per a prevenir malalties de l'hivern.

El descens de les temperatures provoca en les persones una disminució de les defenses, açò fa que siga més fàcil patir malalties com la grip. El fred i la sequedat de l’ambient són dos de les principals causes que provoquen canvis en l’organisme i faciliten l’entrada de virus en el nostre cos. Seguir unes pautes higièniques serà fonamental per a evitar riscos de salut davant els canvis de temperatura.

A més de la higiene, els especialistes aconsellen fer menjars calents, augmentar el consum d’aigua i ingerir aliments rics en vitamina C. Tampoc cal oblidar la vacunació, un arma vital si vol evitar-se la grip i més si es pertany a un grup de risc.

En cas de veure’s afectat per la grip, des de l’Hospital de La Ribera recomanen “passar la malaltia”, romandre en llit i reposar. Per a rebaixar els símptomes aconsellen recórrer a analgèsics però evitar els antibiòtics i és que asseguren que no milloren els símptomes ni acceleren la curació.