Desbloquean las obras para mejorar el bypass de Valencia
José Luis Ábalos en la presentación de las obras del bypass.

El ministre de TransportsJosé Luis Ábalos, ha presentat hui el projecte de ‘Millores funcionals i de seguretat viària i mesures d’integració ambiental de l’Autovia A-7’. Aquest comptarà amb un pressupost de 143,81 milions d’euros amb IVA. Està previst que demà, en la reunió del Consell de Ministres, s’autoritze la licitació del contracte d’obres. Serà la primera de les actuacions amb les quals milloraran l’autovia A-7 (bypass de València).

El responsable de Transports ha subratllat que l’A-7 és la columna vertebral del Corredor Mediterrani per carretera. Per tant, aquesta actuació està en la línia de desenvolupament multimodal de la Xarxa Transeuropea de Transport. A més, també forma part de la política d’eliminació dels colls de botella al llarg dels corredors ja existents.

Pel bypass circulen més de 110.000 vehicles diaris, sent una de les autovies amb més trànsit d’Espanya. Només està superada per alguna de les autovies de l’entorn de Madrid i Barcelona. Així mateix, es tracta de la carretera amb més concentració de trànsit de vehicles pesats d’Espanya.

Característiques de l’actuació en el bypass de València

El projecte contempla la construcció de dues calçades laterals, una a cada costat i adossades a l’actual bypass. Aquestes connectaran entre sí els enllaços actuals i permetran separar el trànsit d’agitació del de llarg i mig recorregut. Concretament, els enllaços a connectar són els que donen accés a les carreteres CV-32, CV-310 i CV-35.

Igualment, s’inclouen les mesures necessàries per a millorar i minimitzar els impactes ambientals. Aquestes mesures estan destinades a la protecció contra l’impacte acústic i lumínic; la protecció de la hidrologia i qualitat de les aigües; la protecció de la vegetació, paisatge, fauna, espais protegits i el patrimoni cultural; així com al manteniment de la permeabilitat territorial i continuïtat dels serveis existents.

El tram objecte de l’actuació té una longitud d’11 quilòmetres, amb un pressupost de 143,81 milions d’euros. Aquest travessa els municipis del Puig, Rafelbunyol, Massamagrell, Museros, Montcada, Bétera, València, Godella i Paterna.

D’altra banda, Ábalos també ha informat que, pròximament, el Ministeri licitarà l’adequació dels sistemes de contenció en els 12 quilòmetres de la N-3 entre Setaigües i Bunyol.