laboratorio

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han desarticulat un grup itinerant implicat en 39 atracaments, realitzats en diversos punts del país, en els que els seus integrants es van apropiar d’efectes valorats en un milió d’euros.

Estaven especialitzats en robatoris en polígons industrials, establiments comercials i caixers automàtics, realitzaven en una mateixa jornada diversos fets delictius en localitats diferents.

Concretament els afectats van interposar denúncies a Zamora, Madrid, Segòvia, Valladolid, Salamanca, Càceres, Albacete, Alacant, Badajoz, Palencia i Burgos.

En l’operació han sigut detingudes cinc persones i s’han practicat set registres on s’ha recuperat, entre altres efectes, un camió isoterm, un vehicle d’alta gamma i 8.000 euros en efectiu. Als arrestats se’ls atribueix un delicte d’homicidi en grau de temptativa en disparar contra agents de la Guàrdia Civil que tractaven de frustrar el robatori d’un camió el passat 20 de novembre.

L’inici de la recerca va començar a l’octubre de 2016 quan es va produir un robatori d’un cap tractora, d’un camió d’embotits, en el polígon industrial de Montalvo, a Salamanca. Amb les primeres perquisicions es va constatar que darrere d’aquest robatori es trobava una organització capitaneada per un home conegut pel seu historial delictiu relacionat amb delictes contra el patrimoni en la comunitat de Castella i Lleó.

Algunos de los objetos incautados por la Guardia Civil y la Policía Nacional durante la intervención.

Diversos robatoris en una mateixa nit

Les gestions tendents a la desarticulació del grup van ser bastant complexes a causa de la itinerància i a la voracitat que tenien els seus membres a l’hora de cometre els delictes. Així, en una nit podien cometre fins a quatre fets delictius en diferents províncies. Per exemple el passat 21 de gener després de sostraure un vehicle d’alta gamma en Torrellano (Elx) van atracar un caixer automàtic a Alacant, a continuació un altre en la localitat d’Elx i seguidament una tenda de mòbils en la localitat d’Hellín (Albacete).

L’operació ha sigut culminada amb la detenció de cinc persones a les quals se’ls imputen fins al moment 39 robatoris denunciats a Zamora, Madrid, Segòvia, Valladolid, Salamanca, Càceres, Albacete, Alacant, Badajoz, Palencia i Burgos. El valor aproximat dels efectes sostrets ascendeix a un milió d’euros, sense explicar el valor dels danys ocasionats per a cometre aquests actes delictius.

A més s’han practicat set registres, un a Madrid, cinc a Valladolid -quatre en domicilis i un en una nau industrial- i un altre més a Salamanca. Entre els efectes intervinguts es troba un turisme, un camió amb remolc, dos plaques de vehicle sostretes, tres carcasses de claus de cotxe, dos decodificadores i claus d’arrencada de vehicles, 19 transponedores, 8.000 euros en efectiu, una pistola simulada, una defensa extensible, dos punys americans, tres televisors, quatre altaveus, cinc transmissors, un portàtil, 27 mòbils, quatre tablets, un carregament de bigues de fusta sostretes i eines i peces de vestir emprades per a robatoris amb força.