Desaparecen cuatro rutas de EMT: líneas eliminadas y nuevos recorridos
Nueva imagen frontal de los autobuses de la EMT de la nueva línea C3. / GENERALITAT VALENCIANA

Les línies circulars 79 i 80 de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) es reconverteixen des de hui en la C2. D’igual forma, la 89 i 90 han passat a denominar-se C3. Aquestes dos línies de l’EMT se sumen a l’actual C1 (antiga línia 5). Aquesta ruta, que envolta el Centre Històric des de 2020, passa a comptar amb altres diferents anells que recorreran la ciutat.

Aquest canvi ha sigut anunciat pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. La reforma entra dins del conjunt de mesures realitzades per a fer l’EMT “més accessible i intuïtiva”. Així, el regidor ha comentat que aquest canvi millorarà el servei cap als usuaris que utilitzen els autobusos des d’ubicacions com Mestalla.

També ha destacat que millorarà el pas per les grans vies de València. Finalment, aquest servei reforçarà els carrers que conformen tant el segon com el tercer anell circular de la ciutat.

Respecte a l’actual circular C1, Grezzi ha comentat que “la ciutadania ha pogut interioritzar el concepte de circularidad en la xarxa”. A més, el polític ha comentat que s’han realitzat canvis progressius en aquesta ruta durant el mes de gener.

CANVIS DE NOM MÉS PRÀCTICS EN ALGUNES PARADES

Segons ha recordat l’edil, s’ha procedit al canvi de designació de noms d’encreuaments per a millorar la comprensió. Així, s’han adaptat tenint en compte la seua ubicació respecte a un pròxim lloc emblemàtic de la ciutat. També s’han modificat algunes parades atorgant el nom de les parades de metro pròximes.

Aquesta reforma de les línies circulars ve acompanyada d’una renovació de la imatge de l’EFT. Així, l’empresa d’autobusos de transport públic ha modificat el seu cartell frontal, on només s’indicarà el nom de la destinació. A més, destaquen altres novetats com els nous panells informatius de les parades. En aquests taulons, es mostra el recorregut dels autobusos per sentit i una lletra amb major grandària que l’actual.

AMPLI DISPOSITIU INFORMATIU PER A INFORMAR ELS USUARIS

L’edil ha comentat que aquests canvis s’han produït en la xarxa a poc a poc. Així, permet a la ciutadania conèixer-los amb antelació. A més, el regidor ha matisat en la importància de la promoció i informació plasmada per als usuaris d’EMT de cara a conèixer les novetats.

Així, Grezzi ha comentat que des de fa dues setmanes s’està portant a canvi aquest ampli dispositiu informatius. L’edil ha confirmat la presència d’informadors en autobusos i parades de la C2 i C3 per a explicar aquests canvis als usuaris. A més, el regidor s’ha mostrat satisfet amb la resposta positiva dels usuaris amb els nous canvis.