El Consell plantea retrasar el toque de queda y ampliar el horario de bares y terrazas
Policía Local de Valencia vigila el cumplimiento del toque de queda en locales de la ciudad. / EFE

Els botellons continuen com una pràctica habitual entre els joves malgrat les restriccions. Aquest cap de setmana, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han desallotjat set botellones multitudinaris. La suma de tots ells ha reunit a al voltant de 2.000 joves.

L’actuació més destacada es va produir en la matinada del divendres al dissabte a Torrevella, en la zona de les piscines naturals. Entorn de les 02.20 de la matinada, la Policia Local va informar d’un macrobotellón d’unes 1.000 persones. Després de l’avís, van acudir diverses patrulles de la Guàrdia Civil i es va produir el desallotjament sense incidents.

A la província de València, en general, el servei de la nit del divendres al dissabte va ser tranquil. A més, en la zona de la Plaça d’Hondures no es va detectar afluència massiva de persones. La Policia Nacional va enviar diverses patrulles per a realitzar una presència activa i, a l’hora del toc, la zona va quedar desallotjada sense incidents.

600 JOVES EN DUES BOTELLONES DE TORREVELLA

En la nit del dissabte al diumenge Torrevella va tornar a estar en el punt de mira amb un altre botelló. En aquesta ocasió, entorn de les 01.20 hores, l’Institut Armat va procedir al desallotjament d’unes 400 persones en les Piscines Naturals, en el Passeig Juan Aparicio, finalitzant el servei a les 01.40 hores sense incidents després d’intervenir diverses patrulles.

Més tard, entorn de les 02.15 hores, també a Torrevella, la Guàrdia Civil va procedir al desallotjament d’unes 200 persones. Aquests realitzaven un botelló en el Dic Llevant del Port Marina Salines. No es van registrar incidents i els agents van procedir a denunciar a un total de 23 persones.

Mentrestant, a València capital, la Policia Nacional va assumir la vigilància en la zona de la Plaça d’Hondures, un punt de trobada per a activitats d’oci nocturn. La Policia va detectar menys afluència de persones, però més resistència al desallotjament. La intervenció policial es va prolongar fins que la zona va quedar buidada. Finalment, a Castelló no es van registrar incidents destacables.

MORAIRA I BENISSA, ZONES DE BOTELLÓ

A la comarca de la Marina Alta, sobre les 02.45 hores, la Guàrdia Civil de Benissa va rebre un avís de concentració. Allí unes 80 persones anaven de botelló a la platja del Portet en Moraira. La concentració es va dissoldre amb la presència policial i van intervenir patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia local.

Una mica abans, sobre les 01.30 hores, es va dissoldre una altra concentració de fins a 120 joves a la platja de L’Ampolla en Moraira, desplaçant-se al lloc patrulles de Guàrdia Civil.

En el terme municipal de Benissa, sobre les 03.00 hores, es va rebre avís de concentració de persones per a realitzar un botelló en la Partida Paratella. Es van desplaçar dues patrulles de Guàrdia Civil. Era una concentració d’unes 150 persones en un habitatge privat que es trobaven celebrant una festa. Els agents van dissoldre la concentració i van proposar una sanció al propietari de l’habitatge.

Finalment, entorn de les 04.30, la Policia Local de Moraira va comunicar una concentració de botelló d’unes 50 persones, a la Platja de L’Ampolla. Els agents van dissoldre la concentració sense incidents.

A la província de València, en general, el servei va ser tranquil. En total, s’han interposat 116 sancions per incompliment de restriccions de mobilitat nocturna.