Denuncian a un colegio valenciano por castigar sin clase a niñas con faldas
Colegio CEU Jesús María de Alciante.

La Conselleria d’Educació ha posat en el punt de mira al col·legi concertat CEU Jesús María d’Alacant. El centre compta amb un reglament que deixa sense classe a les alumnes que porten la falda de l’uniforme “massa curta”, una norma que ha provocat el rebuig d’alguns pares de les menors.

Pel que sembla, els professors estan obligats a mesurar les faldes si detecten que són curtes. Si aquestes no compleixen amb la mesura establida pel col·legi, a l’altura del genoll, tenen obligació d’enviar a l’estudiant a una altra aula. Les alumnes castigades romanen en el centre però no reben classe durant tota la jornada escolar. A més, aquestes no poden tornar a la seua aula habitual fins que no modifiquen el llarg de la falda.

Les queixes arribaven aquesta setmana fins a Educació al·legant que en el cas dels uniformes masculins les mesures no són tan estrictes. Els alumnes només estan obligats a portar cinturó per a evitar mostrar les gomes dels calçotets.

Ara tant la Conselleria com a Inspecció Educativa han obligat el col·legi a alçar la mesura de manera “immediata”. Segons el comunicat, Educació “rebutja per complet aquesta actuació” i el centre ja ha alçat aquest tipus de càstigs.

L’APA TATXA EL REGLAMENT DE “FONAMENTAL” PER A la CONVIVÈNCIA

Segons declaracions arreplegades per laSexta al director del CEU Jesús María, es tracta d’un règim intern que parla del calçat, del vestuari masculí i del vestuari femení. “El nostre objectiu és fer complir aquest reglament que és conegut per tots i oferir al nostre alumnes codis de saber estar en contextos diferents. És un valor educatiu per a ells i per això precisament el proposem”, ha explicat.

Des de l’APA també han donat suport a la direcció del col·legi. Apunten que és un reglament signat per tots els pares abans de la matrícula sent coneixedors de la normativa. A més, assenyalen que és un document que defineix “el caràcter propi del centre” i resulta “fonamental per a mantenir la convivència”.