Falsa mojama de tonyina o Sorbet de mà de Buda entre les delícies de Cuina Oberta a València

El certamen gastronòmic se celebrarà en la ciutat del 19 al 29 d'abril.

Cuina Oberta

Avui comença una nova edició de València Cuina Oberta, el certamen gastronòmic per excel·lència de la ciutat que posa en valor el producte de proximitat, i que té lloc del 19 al 29 d’abril.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha afirmat que “després de divuit edicions, podem afirmar que Cuina Oberta és ja un esdeveniment consolidat en la ciutat, una cita ineludible de l’agenda gastronòmica valenciana. La gastronomia valenciana està, a més, guanyant un important reconeixement nacional i internacional. Esdeveniments com Cuina Oberta, són una excusa més per a dinamitzar la gastronomia, tant entre residents com entre visitants, i incitar als propis valencians i valencianes a gaudir del millor de la tradició valenciana, innovació i noves tècniques en cuina”.

Es tracta d’un certamen la filosofia del qual és oferir menús d’alta cuina, a força de producte local de temporada, a preus populars. Una oportunitat per a degustar originals plats d’autor a un preu tancat de 20€ al migdia i 30€ a la nit, amb un suplement de 15€ en els restaurants que compten amb Estrela Michelin.

Avantguarda i tradició s’uneixen en les cuines dels millors restaurants de València per a delectar els paladars més exquisits de residents i visitants de València. Entre els plats, podem trobar algunes innovacions com a Falsa mojama de tonyina roja amb oli de carbó i cremos de kimchi i anarcardo; Quenelles de xocolata i cervesa amb ànec escabetxat al blat amb gelatina de cervesa i taronja; Lloms de salmó amb crosta de rosella i cúrcuma sobre amanida d’algues; Tartar de dorada amb mànec, alvocat, alga wakame i wasabi; o postres com a Sorbet de mà de buda amb bambolla de isomalt i núvol de menta.

En aquesta ocasió participen entorn de 60 restaurants, alguns amb Estreles Michelin o Sols Repsol. Així mateix, 3 restaurant se sumen a aquesta edició de Cuina Oberta: Destinació 56, Meraki Beach Hotel i Ostrarium.