Denuncian la degradación y el abandono de los puentes de Valencia
Puente del Mar de Valencia. /

Els ponts històrics del vell llit del Túria presenten diverses degradacions a causa del temps i la poca cura. Aquests Béns de Rellevància Local (BRL) situats al Jardí del Túria compten amb diversos desperfectes com la presència de grafitis; creixement de vegetació en la seua estructura; i clivelles per actes vandàlics.

Un dels més perjudicats és el Pont de San José amb gran part dels seus tallamars danyats actualment. Això suposa una dificultat per als vianants i ciclistes que circulen per l’arc del seu pont. A més, la vegetació ha colonitzat part dels seus carreus.

El creixement d’aquesta vegetació es deu a la presència d’humidades que també han danyat greument la pedra que el compon. A més, en ell es pot apreciar l’oxidació i el creixement d’arrels en la seua estructura.

MAL ESTAT DEL TERRENY EN EL PONT DEL MAR

Respecte al Pont del Mar, els danys s’estenen al paviment de pinastre. Aquest material és caracteritzat per tenir una ràpida erosió que ja s’ha produït. A més, moltes de les rajoles es troben en mal estat de conservació.

Això ha provocat la proliferació de les caigudes dels quals transcorren per aquest pont. Així mateix, s’han detectat eflorescències en forma de cristalls de sal en la part inferior del pont degut a les constants filtracions d’aigua.

Deterioració dels ponts històrics de València.

Finalment, el Pont del Real també presenta certes deficiències. En aquest cas, es tracta de la existència de restes de cablejat elèctric després que la Comissió de Patrimoni ordenara la seua retirada.

L’Ajuntament de València va manar instal·lar fins a deu focus de llum per a millorar la il·luminació de l’entorn. No obstant això, aquesta mesura va ser revocada en segona instància per Patrimoni. Així, van al·legar que el Pont del Real “no podia ser suport d’instal·lacions vistes ni es podrà fixar en ell conduccions aèries de cap mena”.

EL PARTIT POPULAR EXIGEIX RESPONSABILITATS

Davant la situació actual d’aquests ponts històrics, l’oposició ha exigit responsabilitats al Govern municipal. El Partit Popular de València, a través de la seua regidora Julia Climent, ha demanat mesures per a pal·liar l’aspecte actual d’aquests emblemes de València. D’aquesta forma, denuncien la passivitat de la comitiva municipal respecte a la conservació d’aquests Béns de Rellevància Local de València.

Entre les seues propostes exigeixen un fons de crèdit mínim de 150.000 euros per a la conservació dels ponts. A través d’un contracte pluriennal, es duria a terme un procés de conservació de les muralletes i ponts històrics de la ciutat. La regidora popular afirma que aquesta quantitat monetària hauria de ser destinada pels Pressupostos Municipals d’aquest exercici.