Comença el segon debat de política general amb Puig al capdavant del Consell

Les Corts Valencianes guarden un minut de silenci en record de Blas Gámez, el policia apunyalat en el barri de Russafa.

debate

Les Corts Valencianes celebren hui el segon debat de política general amb Ximo Puig com a cap del Consell. L’equivalent al Debat d’Estat de la Nació que se celebra en el Congrés dels Diputats ha arrancat poc després de les 10:30 hores amb el president de Les Corts, Enric Morera, donant la benvinguda al Consell a un debat en el que no faltarà el tema del finançament, la situació catalana o el model de plurilingüisme.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha arrancat el seu discurs amb paraules de suport a la família de Blas Gámez, el policia assassinat en Russafa durant una intervenció policial al que a més se li ha dedicat un minut de silenci moments previs a l’inici del discurs que marca ja la meitat de la legislatura del PSPV-PSOE.

La gestió sanitària duta a terme per Carmen Montón serà una de les qüestions que ompliran el debat però no l’única. El plurilingüisme de Vicent Marzà unit a la qüestió dels centres concertats serà un altre dels punts claus de la jornada igual que la situació d’infrafinanciación de la Comunitat Valenciana que està sent un dels eixos principals a resoldre pel propi Consell.

D’altra banda, s’espera que hi haja paraules dirigides al nou ens audiovisual autonòmic, À Punt, que ahir va presentar la que serà la seua imatge corporativa una vegada arranque amb les emissions que estan previstes per al primer trimestre del pròxim any.