debate

Les Corts Valencianes celebren hui el segon debat de política general amb Ximo Puig com a cap del Consell. L’equivalent al Debat d’Estat de la Nació que se celebra en el Congrés dels Diputats ha arrancat poc després de les 10:30 hores amb el president de Les Corts, Enric Morera, donant la benvinguda al Consell a un debat en el que no faltarà el tema del finançament, la situació catalana o el model de plurilingüisme.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha arrancat el seu discurs amb paraules de suport a la família de Blas Gámez, el policia assassinat en Russafa durant una intervenció policial al que a més se li ha dedicat un minut de silenci moments previs a l’inici del discurs que marca ja la meitat de la legislatura del PSPV-PSOE.

La gestió sanitària duta a terme per Carmen Montón serà una de les qüestions que ompliran el debat però no l’única. El plurilingüisme de Vicent Marzà unit a la qüestió dels centres concertats serà un altre dels punts claus de la jornada igual que la situació d’infrafinanciación de la Comunitat Valenciana que està sent un dels eixos principals a resoldre pel propi Consell.

D’altra banda, s’espera que hi haja paraules dirigides al nou ens audiovisual autonòmic, À Punt, que ahir va presentar la que serà la seua imatge corporativa una vegada arranque amb les emissions que estan previstes per al primer trimestre del pròxim any.