Sanidad da a conocer la normativa para las Fallas de septiembre
Llegada del busto de la Meditadora a la P,laza del Ayuntamiento. / EP

Aquest divendres la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha avançat les mesures que modificaran la normativa sanitària contra la COVID-19 de cara a la celebració de les Falles. Barceló ha assegurat que aquesta modificació és de caràcter “puntual i específica” i que la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) es produirà hui mateix.

Aquest canvi permetrà la celebració de les Falles, així com les cercaviles i la presència de músics, però baix estrictes mesures. La mascareta serà obligatòria en tot moment, fins i tot a l’aire lliure. Les activitats estàtiques han d’assegurar una distància de 1,5 metres entre persones i les itinerants que no es produïsquen aglomeracions. No es permetrà la realització de revetles, karaokes i similars.

A més, es modificaran alguns itineraris tradicionals. L’objectiu, reduir els embotellaments. També recorden que no aquesta permès el ball ni en interiors ni en exteriors.

Quant a els casals fallers hauran de complir les mateixes mesures que l’hostaleria. L’aforament màxim en interiors és del 50% i en exteriors del 100%. Les taules han d’estar separades per 2 metres i no han de superar les 6 persones en interior i les 10 en exterior. L’activitat haurà d’acabar abans de les 00.30h.

La consellera ha assegurat que en la Comunitat Valenciana “anem per bon camí”. El descens de casos és gradual però “no podem relaxar-nos”. Recorda Barceló que “cada vegada que ens hem relaxat en les mesures de seguretat apareixen brots i repunts”. A més, és conscient que “tothom ens mira”, a l’ésser les primeres festes de Falles en aquest context.

Aquesta modificació estarà vigent fins al pròxim 6 de setembre. Abans d’aqueixa data, tornarà a celebrar-se una altra reunió de la Interdepartamental per a estudiar les noves mesures.

RESPONSABILITAT DELS AGENTS COVID I POLÍCIA LOCAL

La consellera ha volgut recordar també que la resta de restriccions per a la lluita contra el coronavirus continuen actives i que extremar les precaucions depèn de tots. En aquest sentit, cada falla ha nomenat un agent COVID que ha sigut format de manera específica. L’objectiu, el màxim control.

Sobre aquest tema a la resta d’espais públics, com pot ser la Plaça de l’Ajuntament, Barceló delega la responsabilitat en la Policia Local i l’Ajuntament.