Las localidades de Petrer y Elda durante el paso de la DANA.

Les fortes precipitacions causades per la DANA han descarregat amb força en alguns punts de la Comunitat Valenciana. Aquest dijous localitats com Artana i Betxí (Castelló) comptabilitzaven més de 60 litres per metre quadrat en tot just quatre hores.

Les grans acumulacions d’aigua han sigut molt disperses per la Comunitat. A la província d’Alacant els municipis del Pinós i Elda han requerit la intervenció dels bombers per a acovardir aigua o retirar arbres caiguts.

És precisament a Elda on un fort xàfec va causar ahir el desbordament del clavegueram convertint els carrers en rius d’aigua. També a Alacant, en la població del Campello, el Consorci Provincial de Bombers va haver de realitzar un servei per la caiguda d’un llamp.

Respecte a València, la localitat més afectada ha sigut Ontinyent amb 40,8 litres per metre quadrat segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet). En les últimes hores la DANA també ha descarregat amb força en les localitats de Xera (30,8), Xelva (33,8) i Bocairent (32,4).

Les xifres encara podrien créixer en les pròximes hores i és que part de la Comunitat Valenciana segueix en alerta. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat el nivell de risc groc en la meitat nord per fortes pluges i tempestes.

Al matí s’esperen intervals nuvolosos amb baixa probabilitat de ruixats dispersos i ocasionals en el litoral. A la vesprada tendirà a nuvolós o cobert amb ruixats i tempestes que podran ser localment fortes.

LA TARDOR DEIXA UN CAP DE SETMANA PLUJÓS I FRED

Per al dissabte tornaran a reactivar-se les alertes a l’interior de Castelló, sud de València i nord d’Alacant. La jornada començarà nuvolosa en la meitat nord de la Comunitat i amb intervals nuvolosos en la resta. Durant la segona meitat del dia s’esperen ruixats i tempestes que podran ser localment fortes.

El diumenge encara es desconeix si hi haurà nivell d’alerta. No obstant això, sí han avançat que s’espera un dia nuvolós amb precipitacions, ocasionalment amb tempesta, sense descartar que siguen localment fortes.

A més, la tardor porta un descens generalitzat de les temperatures i les màximes baixaran de manera notable. Els mercuris no superaran els 24è en el litoral i els 20º a l’interior. Quant a les mínimes, les matinades seran fredes amb temperatures de 11° en la zona de Requena i de 18° a València ciutat i la costa.

ELS 15 MUNICIPIS MÉS AFECTATS PER LA DANA

 1. Betxí: 63,4
 2. Artana: 60,2
 3. Ontinyent: 40,8
 4. Chera: 38,8
 5. Les Alqueries: 35,2
 6. La Vilavella: 34,4
 7. Chelva: 33,8
 8. Bocairent: 32,4
 9. Finestrat: 32
 10. Onda: 31,4
 11. El Piinós: 31,2
 12. Bicorp: 31
 13. Torás: 30,8
 14. Vila-real: 29,6
 15. Tales: 29