Varias personas caminan bajo la lluvia junto a las Torres de Serrano. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

Finalment les prediccions s’han complit i un important aiguat a causa de la DANA ha caigut sobre la Comunitat Valenciana. El litoral està sent el més perjudicat i en les últimes 12 hores s’han comptabilitzat fins a 60,4 litres per metre quadrat en la localitat e Pego.

L’àrea metropolitana de València també està sent una de les més castigades. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté la alerta taronja per risc en tota la zona. La pluja està caent amb “intensitat molt forta” i en forma de tempesta. A més, no es descarta que en algun moment de la jornada es convertisca en calamarsa. De moment, en les últimes 12 hores s’han registrat 30,5 l/m² a la ciutat.

La intensitat de la DANA ha obligat a l’Ajuntament de València a tancar tots els parcs i jardins de la ciutat. El consistori recomana als valencians evitar zones arbrades i circular amb precaució. La visibilitat horitzontal en l’àrea de l’aeroport de Manises ha descendit fins als 1.000 metres. Així mateix, des de la Fundació Esportiva Municipal han anunciat la suspensió de totes les activitats esportives a l’aire lliure.

CAOS EN LA CIRCULACIÓ I EN L’AEROPORT DE VALÈNCIA

Quant a les vies, nombrosos carrers i avingudes de València han quedat negades d’aigua. Les dificultats per a circular s’han acrescut quan alguns dels semàfors de zones com Tres Forques han deixat de funcionar. Els embotellaments han sigut unes de les imatges més repetides de la ciutat amb col·lapses que han dificultat els desplaçaments en hora punta.

El caos s’ha estès fins a l’aeroport. A més de la baixa visibilitat ja comentada, el xàfec ha obligat a cancel·lar l’arribada de tres vols. Dos avions de Transavia amb procedència d’Eindhoven i Amsterdam i un altre vol de Wizzair amb origen en Otopeni han hagut de ser desviats.

TÚNELS TALLATS AL TRÀNSIT

A pesar que ara com ara no s’han lamentat incidents de gravetat, les localitats valencianes han extremat les precaucions. Municipis com Albal o Catarroja han optat per tancar els túnels al trànsit.

A Albal s’ha tancat els túnels de la Foia i el del Tir i Arrestre. També el Camí Vell de Silla direcció a Catarroja. En aquesta última localitat s’han tancat provisionalment els túnels de Pelaio i Port.

En el cas d’Alfafar s’està vigilant l’evolució de l’aigua en els túnels de la pista de Silla, els que normalment s’inunden. A Aldaia, per part seua, s’està controlant el nivell de l’aigua del cunetón.

Totes les previsions apunten al fet que la DANA continuarà colpejant amb força durant aquesta jornada. L’alerta taronja romandrà activa sobre l’àrea de València fins a la mitjanit. Per al dissabte només es mantindrà l’alerta groga en l’àrea de Castelló encara que es preveu que continuen les precipitacions en quasi tot el territori valencià.