DANA | Decretan la alerta amarilla en gran parte de la Comunitat
Mapa de la alerta por la llegada de la DANA. / Aemet

La Comunitat Valenciana es troba des de primera hora del matí en alerta groga per la DANA. La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat els avisos per fortes pluges i tempestes. Segons les prediccions, es podrien acumular 20 litres per metre quadrat a causa de les precipitacions.

L’alerta groga s’ha activat en la totalitat de la província de València i en la de Castelló. No obstant això, la DANA no evolucionarà igual en tot el territori autonòmic. Al migdia, Aemet eliminarà l’alerta de València. Avancen que les tempestes aniran remetent amb obertura de clars encara que seran encara probables a la vesprada en l’extrem nord i de forma aïllada en altres zones de l’interior.

En el cas de Castelló l’alerta durarà una mica més perquè hi ha probabilitat de calamarsa. Serà a partir de les 20.00 hores quan la Comunitat Valenciana deixe d’estar en risc per les precipitacions.

El divendres el cel tindrà intervals de núvols mitjans i alts. A l’interior a la vesprada, nuvolositat d’evolució sense descartar algun ruixat aïllat i ocasional. Cara al dissabte hi haurà predomini de cel nuvolós amb probabilitat de ruixats ocasionalment amb tempesta, excepte en el sud d’Alacant, on seran molt poc probables i predominaran els intervals de núvols mitjans i alts.

La setmana acabarà amb intervals de núvols mitjans i alts. A l’interior nord a la vesprada, serà probable nuvolositat d’evolució sense descartar ruixats o tempestes, preferentment a l’interior nord de Castelló.

AVANÇ DE LA DANA

De moment, la DANA ha avançat del sud al nord. En el Mitjà Vinalopó la població ha començat el dia amb pluja d’intensitat torrencial acompanyada de calamarsa i ratxes de vent de fins a 162,2 mm/h encara que els núvols han avançat durant l’avanç del matí donant pas a un cel poc nuvolós.

També s’han registrat forts ruixats en el nord de València i a la província de Castelló. Segons les dades, les acumulacions han sigut de 18 l/m2  Villargordo del Cabriel; 12,6 a Aiora; 10,6 a Bicorb; 9,6 a Alpuente; i 9 a Requena.