El culturisme planta cara al dopatge: “Els esteroides estan en molts més esports”

El valencià guanyador del tercer lloc de culturisme natural a nivell mundial, Álvaro Huerta, explica els secrets per a triomfar en estes competicions sense anabolitzants.

20

Lance Armstrong, guanyador de set Tours de França, va admetre haver consumit EPO i cortisona igual que la tennista Maria Sharapova, guanyadora de quatre Gran Slam i consumidora assídua de meldonium. Maradona, Alberto Contador o Ben Johnson són uns altres dels casos més famosos del dopatge en l’esport d’elit. Ningú està relacionat amb el culturisme, no obstant això, este és el sector esportiu més castigat per l’opinió pública. Per això, federacions com l’Associació Espanyola de Culturisme Natural treballen en canviar esta percepció social.

El valencià Álvaro Huerta és un clar exemple d’esta lluita. Guanyador del tercer lloc de culturisme natural a nivell mundial, treballa dia a dia en la cura del seu cos de forma esportiva i saludable.

A eixes pautes se li sumen altres com una dieta estricta que no pot saltar-se o el treball diari en el gimnàs: mai més d’una hora i amb un topall de quatre a cinc sessions setmanals.

Álvaro és sincer, de moment és impossible viure del culturisme encara que assegura que guanyar suposa un impuls per a la seua carrera com a entrenador personal.

Ara el seu pròxim repte és competir en el campionat espanyol que es disputarà a l’octubre per a tractar d’aconseguir el primer lloc d’una competició que planta cara al dopatge.

La carrera más gamberra se prepara para conquistar Valencia