feria del libro

La Comunitat Valenciana acumula més de noranta casos per coronavirus actualment. Partits de futbol suspesos, Falles i Magdalena ajornades… han sigut els esdeveniments afectats pel Covid-19 més comentats no solament a València, sinó en tot el país. Però no han sigut els únics. El àmbit cultural valencià també s’ha vist afectat pel risc al contagi del virus.

Falles i Magdalena

Per a començar, un dels elements més emblemàtics de la cultura valenciana com els monuments, la indumentària o la música fallera no tindran lloc al març, com és habitual, sinó entre el 15 i 19 de juliol.

Sorolla. Caçant impressions

Quant a art valencià, la Fundació Bancaixa anava a estrenar aquest divendres l’exposició de Sorolla, Caçant impressions. No obstant això, l’organització ha decidit cancel·lar la inauguració, encara que sí que es continuarà amb l’exposició. Està previst que s’òbriguen les portes el dissabte 14.

Inma Femenía. Infraleve

Però aquesta no ha sigut l’única exposició a València afectada. Bombes Gens Centre d’Art també ha cancel·lat la inauguració de Inma Femenía. Infraleve. Estava prevista per al divendres a la vesprada. De la mateixa manera que l’exposició de Sorolla, la mostra no s’ha cancel·lat, així que es podrà visitar a partir del dissabte a les 11.00.

55a Fira del Llibre

Un altre dels grans esdeveniments de l’any que ha dit adéu pel coronavirus és la Fira del Llibre. La cita tenia lloc entre el 30 d’abril i el 10 de maig en Vivers. Encara que aquesta 55a edició sí que se celebrarà, només s’ha retardat. Com han indicat els organitzadors en un comunicat, l’han decidit “en un exercici de responsabilitat” per l’emergència del virus “molt al seu pesar”.

Agenda cultural FNAC

Els comerços d’entreteniment i art també han patit les conseqüències del virus. Tots els centres FNAC d’Espanya han cancel·lat tots els actes de la seua agenda cultural previstos per a aquest mes. No obstant això, les botigues segueixen obertes amb el seu horari habitual de moment.