La xef Loles Salvador en la cuina en directe de la Festa de la Poma speriega a Ademús
La xef Loles Salvador en la cuina en directe de la Festa de la Poma speriega a Ademús

Este cap de setmana, Ademús ha celebrat la VII edició de la Festa de la Poma Esperiega, una varietat autòctona de la poma que sols es pot cultivar a  esta comarca del Racó d’Ademús i que també li anomenen “poma gelada”.

Tres dies de jornades per a unir el turisme amb la gastronomia. En este sentit, des de València Turisme, a través del seu programa Del Tros al Plat, ha impulsat aquest espectacle de cuina en directe amb el producte local de la poma esperiega, tot a càrrec de la xef Loles Salvador.

Loles Salvador junt amb Evarist Caselles en la Festa de la Poma Esperiega
Loles Salvador junt amb Evarist Caselles en la Festa de la Poma Esperiega

La poma esperiega en la cuina de Loles Salvador

Reconeguda cuinera dels restaurants La Sucursal, Vertical i Coloniales Huerta i creadora del que hui és el Grupo La Sucursal, Loles Salvador presentava així, en la jornada del dissabte, les bondats d’ esta varietat de poma a la cuina.

Loles atorga una gran aportació per al reconeixement i la projecció de la gastronomia valenciana, un objectiu que compartim dins del programa Del Tros al Plat, per a valorar els productes, productors, cuiners, mercats i professionals locals”, ha argumentat el director de València Turisme, Evarist Caselles.

Organitzades per l’ Associació Turística del Rincón de Ademuz- ATRA i l’Ajuntament d’Ademús, aquestes jornades han acollit des del divendres passat fins ahir diumenge, nombroses activitats de caràcter lúdic, cultural i gastronòmic com el mercat de productes agroalimentaris locals, artesanals i de proximitat, entre altres.