Quatre cascades a menys de 90 quilòmetres de la ciutat de València

Quatre paratjes fluvials on hi ha cascades molt boniques

A menys de 90 quilòmetres de la ciutat de València hem trobat 4 paratges fluvials on hi ha cascades molt boniques que són un bon pla per visitar amb amics o família, a continuació us expliquem els detalls.

GORGO DE L’ESCALA (ANNA)

 

A 69 quilòmetres de València trobem un gran canó esculpit per les aigües del riu en el municipi d’Anna, es tracta de l’espai natural conegut com Gorgo de l’Escala, ja que s’accedeix a la zona a través de 136 graons. És un bon lloc per relaxar-se gaudint del paisatge i dels sons de l’aigua que cau en forma de cascada sobre el barranc. És un lloc amb molt encant, cal baixar per una zona perfectament habilitada amb escales i barana. Trobem roques, cascades, zones de major i menor profunditat. Les aigües són cristal·lines, amb el fons net i ple de pececitos.

És un lloc genial per visitar a l’estiu en plena naturalesa amb prou feines 45 minuts de València un paratge on fer excursions i banyar-se en els mesos d’estiu. També és ideal per als nens perquè després d’estar una estona caminant poden donar-se un capbussó. Per accedir cal circular per a-7 fins a la sortida 396, a partir d’aquí seguim per una carretera secundària fins a arribar a la zona on estan els graons.

SALT DE LA NÚVIA (NAVAIXES)

A 60 quilòmetres de la ciutat de València podem gaudir del paisatge de la zona coneguda com a “Salt de la Núvia” a Navaixes, hi ha una cascada de 60 metres que cau sobre un paratge molt bonic amb molt verd. Enfront de la cascada, es pot veure la muntanya Rascaña i en el seu interior hi ha una enigmàtica cova, cridada del Rellotge per la punxeguda pedra que trobem a la seva entrada, la projecció de la seva ombra assenyalava l’hora als agricultors que enfront d’ella treballaven els camps. S’accedeix al paratge gràcies a la V-21 i més tard l’A-23 en direcció a Terol.

POU CLAR (ONTINYENT)

A 87 quilòmetres de la ciutat de València trobem el paratge fluvial Pou Clar d ‘Ontinyent, allí neix el riu Clariano i en els seus primers trams de recorregut es formen pous excavats per l’aigua sobre roca calcària creant làmines d’aigua amb formes arrodonides. Com a curiositat destacar que cada pou té un nom, que d’a dalt a a baix es diuen “Pou dels Esclaus”, ”Pou Clar”, “Pou Gelat”, “Pou de la Reixa”, “Pou Fosc” i “Pou dels Cavalls”, algunes cascades arriben a aconseguir els 10 metres d’altura. Es pot accedir a través de la A-7.

SALTO DE CHELLA

A 70 quilòmetres de la ciutat de València es troba el salt del Xella, està molt prop d’Anna, en algunes èpoques de l’any pot veure’s una impressionant cascada de 25 metres d’altura. Hi ha una cova natural anomenada “La cova que plou”, on hi ha estalactites i estalagmites produïdes per les filtracions d’aigua de la pròpia cascada. A més, en sortir d’aquesta cova hi ha una zona amb abundant vegetació anomenada “Paradís”. Hi ha un petit llac, no és molt fàcil d’accedir, cal anar amb precaucions i ben informats prèviament.