Los 100 municipios valencianos más seguros para aislarse del coronavirus

Les anàlisis en les aigües residuals de València per a trobar restes de coronavirus confirmen que les dades es mantenen en nivells similars als de l’estiu. Per això, després de tres setmanes amb aquests paràmetres, es consolida la tendència a la baixa.

Per zones, en els barris de València en els quals s’ha detectat major presència del virus són: Poblats Marítims; Quatre Carreres – s’ha de tenir en compte que en aquesta zona entra l’Hospital La Fe i la dada podria estar afectat per això; Benimàmet i Extramurs.

“Es dóna la circumstància que en més de cinc sectors les mostres han donat zero en l’anàlisi d’aigües residuals“, ha indicat la regidora del Cicle Integral de l’Aigua en el Ajuntament de València, Elisa Valía. “No localitzar restes genómicos del coronavirus en el clavegueram no significa necessàriament que no hi haja presència del virus. És que no s’ha localitzat en el moment de recollida de la mostra”.

CONSOLIDACIÓ DE LA DESESCALADA

A partir de l’1 de març “hem estat especialment pendents del possible efecte que l’aixecament d’algunes restriccions”. No obstant això, ha indicat que “no s’ha registrat cap impacte, malgrat l’obertura d’algunes activitats”. En opinió de Valía, això revela que “la desescalada està sent correcta”.

Si bé les anàlisis revelen dades més tranquil·litzadores, Valía ha insistit en “la necessitat de continuar complint les normes per a contenir la pandèmia. L’objectiu és no fer marxa enrere en els avanços aconseguits amb tant esforç”.

“S’extremarà la vigilància per a conèixer com es reflecteixen les vacances escolars d’aquests dies en les aigües residuals”. També ha tornat a demanar a la ciutadania “mantenir la precaució durant la Setmana Santa”.