El sindicat CSIF avisa que el Centre Integrat Públic de Formació Professional Ciutat de l’Aprenent, situat en la localitat de València, té una vacant docent dels cicles d’Emergències Sanitàries i Anatomia Patològica sense cobrir des de setembre. La central sindical lamenta que vaja a concloure el curs i que Conselleria d’Educació, malgrat les reiterades peticions, no l’haja cobert. La situació s’agreuja en existir també una baixa des d’abril sense cobrir en els mateixos cicles.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que l’adreça del centre ha advertit amb insistència a Inspecció d’aquesta situació. També el sindicat, al novembre de 2017, va alertar públicament que aqueixa vacant de desdoblegue no estava coberta. No obstant açò, han passat els mesos i el curs és a punt de concloure sense que Conselleria d’Educació haja enviat al docent corresponent.

centro
Fachada del Centro Integrado Público de Formación Profesional Ciutat de l’Aprenent de Valencia.

El sindicat lamenta aquesta circumstància, que genera una deterioració de l’ensenyament als alumnes, un increment de la càrrega laboral per a la resta de docents i que un professional de la borsa d’aquesta especialitat no puga treballar al no ser contractat per Conselleria per a cobrir aquesta plaça vacant.

La central sindical apunta que la situació s’agreuja en sumar-se, en el mateix cicle, una baixa de Procediments Sanitaris sense cobrir des del 20 d’abril. Aquest fet provoca que l’alumnat afronte el tram final, amb els exàmens i les qualificacions incloses, sense docent i amb més d’un mes de retard en l’aprenentatge de continguts.

El sindicat destaca que el professorat del cicle s’està esforçant i implicant al màxim perquè l’alumnat aconseguisca els seus objectius. No obstant açò, subratlla que la solució consisteix que Conselleria d’Educació cobrisca la vacant i la baixa i dot a les classes dels professionals docents que requereixen.