El sindicat CSIF ha realitzat una concentració de treballadors davant les portes de la Ciutat de la Justícia de València per a exigir a Conselleria de Justícia més seguretat i prevenció laboral, negociació i carrera professional. El president de CSIF Justícia Comunitat Valenciana, Arturo Losada, ha intervingut per a lamentar “les calamitats i despropòsits” que es van produir després de l’incendi en l’edifici.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha advertit de “la falta de voluntat per part de Conselleria de Justícia a aplicar la carrera professional” als seus treballadors, al contrari que ocorre en altres conselleries. “És una vergonya que ens consideren funcionaris de segona divisió, que ens ninguneen”, ha comentat Losada en la seua al·locució davant els treballadors concentrats.

El sindicat, en la seua protesta, ha subratllat que “no hem tingut una sola reunió en tot l’any per a negociar el pla d’actuació per a 2018. No hem rebut ni una proposta econòmica”. També ha recordat “tots els drets que vam perdre durant la crisi i que no ens han retornat malgrat parlar de reactivació econòmica”.

CSIF ha incidit en la protesta en què “Conselleria escatima en prevenció i salut laboral. No es pot posar en perill les nostres vides i les de molts usuaris per no tenir plans de prevenció i evacuació i no invertir en noves seus que reunisquen les condicions de salut i seguretat laboral mínimes”. En aquest punt el sindicat ha recordat “les calamitats i despropòsits després de l’incendi de la Ciutat de la Justícia de València, amb gent que s’ha intoxicat per no tenir l’edifici en condicions”.

CSIF ha dut a terme durant este mes concentracions a Castelló, Alacant i la de València per a reclamar millores en prevenció, carrera professional i més diàleg. De no reaccionar l’Administració, les accions de protestes podrien continuar en els pròxims mesos.