El sindicat CSIF ha dut a terme una concentració de protesta contra la decisió del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social de tancar l’administració 2 de Tresoreria General de la Seguretat Social a València. La reivindicació s’ha realitzat davant la seu d’estes dependències, en el carrer Jesús. La central sindical reclama que es mantinga oberta per a prestar este servei de proximitat als usuaris.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que l’acte de protesta s’ha desenvolupat d’11:30 a 12 hores. Davall una pancarta amb la frase ‘No a les retallades. Seguim defensant el públic’, el sindicat ha denunciat “la deterioració en la prestació del servei de Tresoreria que suposa el tancament de l’oficina del carrer Jesús”. La clausura tindrà lloc a la fi de desembre.

El sindicat considera que eixa decisió implica una pèrdua d’atenció en Tresoreria General de la Seguretat Social, organisme encarregat de solucionar tràmits de recaptació, molts d’ells vinculats a la labor de gestories que s’instal·len en els seus voltants per a agilitar altes i baixes de treballadors o qüestions de cotitzacions a la Seguretat Social.

El sindicat explica que, a més d’atendre als veïns dels districtes 7, 8 i 26 de València, també, a causa de la seua cèntrica ubicació, l’administració del carrer Jesús rep a nombrosos usuaris d’altres parts de la ciutat. CSIF explica que el seu tancament i reubicació del seu personal en altres oficines aprofundirà en el desgast del servei, que ja ha patit en els últims anys per l’amortització de places i per la no cobertura de vacants i jubilacions.