voluntarios

Esta setmana ha començat el ja tradicional voluntariat que organitza Creu Roja en col·laboració amb el servei de Devesa Albufera de l’Ajuntament de València. El termini per a apuntar-se continua obert i el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha animat a aquelles persones que tinguen inquietuds mediambientals a participar “perquè amb l’ajuda dels voluntaris i voluntàries es contribueix a la protecció de la biodiversitat i la prevenció de risc d’incendis forestals de la Devesa mitjançant accions de sensibilització i informació als visitants en els períodes de màxima afluència”.

Campillo ha volgut “agrair públicament la labor que realitzen els voluntaris i voluntàries. Cal posar en valor la seua dedicació, simplement per estima al medi ambient i pels recursos naturals de la nostra ciutat. Les tasques de vigilància i control dutes a terme per aquestes persones han aconseguit els últims dos anys, sense dubtes, evitar certes actituds que poden lloc a situacions de risc d’incendi. I és que, les informacions que puntualment fan arribar als visitants del Parc Natural són una de les millors accions que es poden fer”.

Dos voluntarios de Cruz Roja Valencia en el Parque Natural de la Albufera.

Entre els objectius d’aquesta campanya està comptar amb la implicació de la societat valenciana en la protecció del Parc Natural, informant i sensibilitzant als visitants del valor mediambiental de la Devesa i de les accions a realitzar per a col·laborar amb la seua preservació.

“La conservació del mitjà natural requereix d’una decidida acció institucional però també de la participació activa dels ciutadans. Per açò, des de Creu Roja volem amb aquest projecte implicar a la societat en els diferents aspectes de la prevenció, tant en la sensibilització i educació, com en el propi desenvolupament de mesures i accions preventives”, assenyala el president de Creu Roja Espanyola a València, Rafael Gandia, qui estarà present en l’informatiu ‘7 al Dia’ demà dijous 5 de juliol per a narrar els últims detalls de l’Aquarius i analitzar la situació de les platges valencianes on aquestes setmanes s’han detectat diverses caravel·les portugueses.

En este sentit, el projecte de Creu Roja Espanyola ofereix una magnífica oportunitat per als participants de contribuir amb el seu treball a la millora del medi ambient, adquirir nous coneixements i habilitats, conèixer en profunditat la Devesa del Saler, i establir contacte amb altres persones amb motivacions similars, així com assumir un compromís envers els seus companys i el medi ambient.