Creu Roja celebra el Dia de la Bandereta contra la pobresa

Els fons recaptats es destinaran a projectes d'infància i joventut a través del suport educatiu, ajudes a les seues famílies, orientació laboral per a joves.

Cruz

Creu Roja Espanyola celebra aquest divendres i el dissabte a València el Dia de la Bandereta 2017. Es tracta d’un dels esdeveniments més emblemàtics de la Institució, amb més de 100 anys d’història, i que reuneix a una àmplia representació de la societat valenciana amb la finalitat de recaptar fons per als programes de la Institució a València. Amb el lema “Vaig donar Sí a la Infància”, la campanya d’enguany centrarà la seua atenció en els projectes de suport a la infància i joventut.

Durant hui i demà la ciutat de València s’inundarà de creus roges amb motiu d’aquesta cita anual amb la solidaritat. En total s’instal·laran 100 taules petitorias gràcies a la col·laboració d’empreses, entitats i institucions, i la participació de més de 600 persones, entre col·laboradors i voluntaris de Creu Roja.

El Dia de la Bandereta comptarà amb diverses activitats en els carrers i el suport de múltiples associacions i entitats de tots els àmbits. Entre elles destaca el món faller, amb la participació de 18 Comissions Falleres de la ciutat i la Junta Central Fallera. Concretament la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, al costat de la seua Cort d’Honor, presidirà el Punt de Trobada Solidària situada en l’Esplanada de la Plaça de Bous de València del carrer Xátiva durant el matí de hui.

Creu Roja Espanyola ha volgut distingir enguany la col·laboració de col·legis com el CEIP José Soto Micó, CEIP Mestalla i CEIP Bonavista, i les següents comissions: Falla Bailén – Xàtiva “La Ferroviària”, Falla Illes Canàries – Trafalgar, Falla Gayano Lluch – Dr. Marque Merenciano.

Ajudes a infància joventut de Creu Roja a València

Per a tractar de respondre a les manques i necessitats de les famílies més vulnerables, Creu Roja Espanyola duu a terme nombrosos projectes centrats en la infància i joventut. Només en la província de València, més de 2.500 xiquets i xiquetes en dificultat social i més de 3.700 joves en dificultat social han rebut enguany atenció de l’organització.

El projecte de Promoció de l’Èxit Escolar de Creu Roja Joventut inclou el suport educatiu, lliurament de berenars i d’ajudes específiques. Així mateix, Creu Roja concedeix ajudes econòmiques relacionades amb l’escolarització i el rendiment acadèmic com a beques de menjador, transport, vestuari, accés a ulleres graduades o activitats extraescolars. Durant l’any passat es van lliurar més d’1.500 lots de material didàctic, 1.600 joguets nous i prop de 700 ajudes directes a menors i joves en risc social.

Les activitats es complementen amb un servei de suport a les famílies on reben informació, orientació i recolze soci-educatiu en aspectes relatius a l’escolarització i la criança.

Respecte als joves, Creu Roja duu a terme actuacions d’orientació i formació perquè adquirisquen competències que els situe més prop del mercat de treball. A més l’organització realitza l’acompanyament socioeducativo per a joves que han sigut tutelats per l’administració.