roja

El director general de Consum, Juan Luis Durich, i el president de Creu Roja Espanyola en la Comunitat Valenciana, Francisco Javier Gimeno, han signat hui el conveni que consolida la col·laboració mútua. L’aliança implica una estreta col·laboració entre les entitats en la promoció de l’accés a l’ocupació per a les persones en situació de dificultat social a través d’accions d’orientació, formació i d’intermediació laboral.

“La solidaritat funciona quan a la labor que realitzem des de Creu Roja se sumen empreses com Consum, que ens acompanyen i faciliten el camí als qui tenen més dificultats”, ha assenyalat Gimeno després de la signatura del conveni. Per la seua banda, el director general de Consum ha subratllat: “és una satisfacció renovar el nostre compromís amb Creu Roja; una aliança que ens permet canalitzar el nostre compromís social i que ens ajuda a donar una oportunitat laboral als col·lectius amb el risc d’exclusió”.

Esta col·laboració va aconseguir en 2016 a prop de 7.530 participants del Pla d’Ocupació de la Institució Humanitària a la Comunitat. L’acord, que es va signar per primera vegada l’any 2004, complementa el finançament del projecte “Repte Social Empresarial en matèria d’Inserció Laboral: Aliances” emmarcat en el Programa Operatiu POISES del Fons Social Europeu, “Itineraris per a persones de difícil inserció”, “Informació laboral, acompanyament i activació para persones aturades”. Per açò, cal destacar els fons que aporta Consum al Pla d’Ocupació de Creu Roja, a més de la col·laboració amb pràctiques no laborals per a la integració sociolaboral dels col·lectius vulnerables.

Les actuacions del Pla d’Ocupació de Creu Roja estan dirigides a recolzar l’ocupació dels qui ho tenen més difícil, des de l’orientació a la cerca de treball fins a la pròpia inserció laboral, passant per accions formatives i pràctiques professionals que permeten treballar en un sector determinat. En 2016 més d’1.000 persones van aconseguir la seua inserció laboral a la Comunitat Valenciana gràcies a aquest programa. A més, la Institució humanitària va establir col·laboració amb més de 7.100 empreses.