refugiados

Cruz Roja Espanyola està intensificant la seua intervenció amb persones refugiades dins i fora del nostre país. A Espanya, l’objectiu principal de la intervenció és l’acolliment i integració de les persones sol·licitants d’asil en la nostra societat.

Cruz Roja compte actualment amb 1.756 places d’acolliment en 40 províncies, la qual cosa suposa que ha triplicat la seua capacitat en els últims mesos, sent el percentatge d’ocupació de més d’un 90%. S’espera poder ampliar aquesta xarxa fins a les 2.500 places enguany.

Actualment a València la Institució compta amb 34 places distribuïdes en diferents localitats de la província, que s’ampliaran a 59 durant el mes de juliol. Les nacionalitats més comunes de les persones ateses per Creu Roja en l’últim any són veneçolanes, ucraïneses i sirianes. Un 27% dels atesos són menors d’edat.

En relació al programa de reubicació i reasentamiento de persones sol·licitants d’asil i refugi des de Grècia, Itàlia, Líban i Turquia, Cruz Roja Espanyola ha atès a 684 persones, que han sigut acollides en diferents localitats espanyoles.

En tota Espanya, durant 2016 i els primers mesos de 2017, s’ha atès a través dels diferents programes d’immigració i asil a més de 20.000 persones sol·licitants d’Asil i Refugiats (16.000 en 2016 i 5.400 enguany). En total, durant l’últim any i mig Cruz Roja ha atès només en la província de València a més d’1.900 persones sol·licitants d’asil i refugiades. Cruz Roja treballa en aquest àmbit en coordinació amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per a organitzar noves arribades previstes en els pròxims mesos procedents de Turquia, Itàlia i Grècia.

Activitats de sensibilització
La labor de sensibilització de la ciutadania resulta fonamental dins d’este projecte per a aconseguir la integració d’estes persones i el compromís social. En este sentit, la Institució manté diàleg amb les administracions públiques i participa conjuntament amb altres entitats socials que treballen d’a prop amb el col·lectiu en les activitats commemoratives del Dia Mundial del Refugiat.

Cruz Roja Espanyola centra les seues activitats amb motiu del 20 de juny en l’exposició fotogràfica “Atrapats: Crisi de Refugiats a Europa”, que es podrà contemplar en la Casa de la Joventut de Xàtiva fins al 29 de juny.

Campos de refugiats de Grècia
Fora de les nostres fronteres, Cruz Roja Espanyola contínua treballant a Grècia en els camps de Skaramagas i Ritsona, prestant cuidats d’atenció primària, primers auxilis i suport psicosocial. En tots dos camps continuem treballant en la neteja d’infraestructures d’aigua i sanejament, desinfecció de zones comunes, reparació de drenatges, distribució d’articles d’higiene, etc. Des que s’iniciara l’operació, a Grècia s’han realitzat 200 missions amb diferents rotacions de personal.

Durant 2017, Cruz Roja Espanyola va a continuar donant suport a estos camps, així com en l’àrea urbana d’Atenes, on molts refugiats manquen de serveis bàsics.