La imatge del Crist del Grau recorrerà, dimarts que ve 1 de maig, els carrers del barri marítim de València. Ho farà després d’arribar amb barca al Port de València. Sens dubte, un dels actes principals de les festes en honor al també conegut popularment com ‘El Negret.

Una vegada arribe a l’antiga escala Real del Port, tindrà lloc la tradicional benedicció del mar. Tot seguit, sobre la una del migdia, tindrà lloc el seu traslladat fins a la parròquia de Santa María del Mar, situada en la plaça del Tribunal de les Aigües.

Les festes i actes en honor al Crist del Grau, que van donar començament la passada setmana, es remunten a l’any 1411, quan ‘El Negret’, pel seu color fosc i les condicions després de la seua immersió en el riu, va arribar als antics “Poblats Marítims” de València.

La imatge va aparèixer navegant pel riu que dividia els termes dels antics poblats de Russafa i el Grau, la qual cosa va provocar enfrontaments per la seua propietat. Però, explica la història, que finalment els corrents van conduir al crist a la riba del Grau.