Club de alterne Mesalina, lugar en el que se ideó el crimen de Polop
Club de alterne Mesalina, lugar en el que se ideó el crimen de Polop.

Arranca el judici del crim de Polop en el qual Alejandro Ponsoda, alcalde del municipi alacantí pel Partit Popular, va perdre la vida després de morir a tirs a la porta de la seua casa el 19 d’octubre de 2007.

Dotze anys després del tràgic succés, es jutjarà el denominat ‘Cas Polop’ amb una sessió que començarà amb la lectura dels escrits de qualificació provisionals del Ministeri Fiscal a més de l’acusació particular, formada per l’esposa de Ponsoda i les seues dos filles.

L’Audiència d’Alacant ha constituït un jurat popular format per onze persones, nou titulars i dos suplents, per a jutjar el cas que asseurà en la banqueta a un total de set acusats, entre ells Juan Cano, exconcejal d’Urbanisme i successor de Ponsoda a l’Ajuntament de Polop.

Precisament és Juan Cano qui està considerat com a impulsor principal del crim pel que l’acusació particular sol·licita una pena de 25 anys de presó. Esta mateixa es repeteix per a l’empresari Salvador García Ros a més de per a Pedro Hermosilla i Ariel Alberto Gatto, responsables del local d’alternació en el qual suposadament es va idear el crim.

També es jutjarà a Robert Franek, Radim Rakowski i Raúl Montero Trevejo, les tres persones acusades de tirotejar i assassinar a Alejandro Ponsoda.

L’exconcejal d’Urbanisme de Polop Juan Cano, a la seua arribada a l’Audiència Provincial d’Alacant. / Joaquín Reina: Europa Press

AIXÍ VA SUCCEIR EL CRIM DE POLOP

Eren les 21.20 hores del 19 d’octubre de 2007 quan un tret al cap va acabar amb la vida d’Alejandro Ponsoda a les 54 anys d’edat. L’alcalde es trobava aparcant el cotxe enfront de la porta de la seua casa en Xirles, pedania de Polop, quan va ser tirotejat per un total de tres homes que van introduir les seues armes a través d’un buit de la finestreta.

Dels trets realitzats només un va aconseguir donar en el seu objectiu i va ferir de gravetat a Ponsoda qui va morir huit dies després a l’Hospital General d’Alacant.

No hi havia testimonis ni petjades, només dos dels de les bales que van impactar amb el cotxe i van resultar ser de pistoles diferents.

La investigació realitzada per la policia, a més de la declaració d’un testimoni protegit al qual li havien oferit 35.000 euros per matar a l’alcalde, van aconseguir donar amb el suposat autor del crim: Juan Cano, qui hauria encarregat la mort de Ponsoda per la “obsessió” i el “ressentiment” que sentía a este unit al seu desig de controlar l’Alcaldia al costat de l’àrea d’Urbanisme.