Costas cambia las fechas de cierre de la playa de El Perelló y el Perellonet

Les platges del Perelló i El Perellonet no tancaran la tercera setmana de juliol com estava previst. Aquest dijous es va anunciar que el Govern Central tenia pensat el seu tancament per a realitzar un transvasament d’arena sol·licitat mesos arrere. La notícia va provocar una onada de crítiques des del Partit Popular i els municipis afectats que han sigut escoltes i finalment es realitzarà el mes de setembre.

La Demarcació de Costas, dependent del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, una vegada atesos els criteris defensats per cadascun dels alcaldes, ha apostat per transvasar l’arena quan finalitze el període de màxima afluència de gent a les platges per a evitar molèsties als usuaris i als veïns i una major congestió de la CV-500.

La sol·licitud de transvasament va ser presentada pel Perelló després de la pèrdua d’arena en una àrea de 200 metres a conseqüència dels temporals. Des de la Delegació del Govern i la Demarcació de Costas van considerar “necessari” el transvasament i van donar llum verda per a això. Tanmateix, encara que en un primer moment anava a fer-se la tercera setmana es juliol, ara tindrà lloc al setembre.

DECLARACIONS DELS ALCALDES SOBRE EL TANCAMENT DE LES PLATGES

Els responsables municipals han reivindicat que el mes de juliol és una temporada turística “alta”. Així mateix, han insistit que és un període en el qual les platges s’omplin de visitants. Malgrat això, no havien aconseguit posar-se d’acord en quin seria el moment idoni per al transvasament.

D’una banda, l’alcalde del Perelló, Juan Botella, va assenyalar que les conseqüències de no fer-ho ara podien “ser molt greus”. Per contra, l’alcalde del Perellonet, Luis Zorilla, va opinar que no tenia sentit transvasar arena en aquestes dates. Així i tot, va recalcar que l’acció no li semblava incorrecta però que havia de ser en un altre moment.

El Perelló finalment ha comunicat que l’aportació d’arena haurà d’esperar al 12 de setembre. A més, ha explicat que aquesta data s’ha acordat en una reunió telefònica. La conversa s’ha produït aquest matí entre la Direcció General de Costas i l’alcalde del Perellonet.

Malgrat haver arribat a un acord, Botella ha assenyalat que les aportacions d’arena “no deixen de ser pegats”. A això últim ha afegit quina seria la solució: “Esculleres i esculls que protegisquen la platja”. Per tot això, l’edil ha explicat que s’organitzarà una reunió el 21 de juliol. La intenció de la trobada serà cercar mesures per a protegir les platges valencianes.