L’any 2009 es presentava la Setmana Santa Marinera de València amb una gran novetat: la Germandat de la Crucifixió del Senyor recorreria els carrers del barri del Canyamelar en el Dissabte de Passió gràcies a un grup de portants.

L’acte ve repetint-se any rere any i cada vegada té més adeptes que es congreguen en els estrets carrers del Canyamelar per a veure passar el pas de la Crucifixió de quasi una tona portada a costal per un grup d’uns 40 portants.

Ahir, Divendres de Dolor el pas de la Dolorosa de la Corporació de Granaders de la Verge del Cabanyal també es va realitzar a costal, la imatge de la Dolorosa va ser portada per 25 persones, cinc d’elles dones. I la Verge dels Dolors Coronada va eixir als carrers del Grau portada a coll pels homes de tron.

Hui, serà el torn dels costalers de la Crucifixió. La processó es realitzarà a les 20.30 hores i té una duració aproximada de dues hores i mitja en la qual participa la Germandat de la Crucifixió del Senyor, pel següent itinerari: Església del Rosari (Eixida des de l’interior del Temple), Pl. Església del Rosari, Rosario, Av. Mediterrani, José Benlliure, Travessia Església del Rosari, Pl. Església del Rosari.

Demá les processons continuaran amb la celebració del Diumenge de Rams, en les quals participaran totes les confraries, germandats i corporacions en cadascuna de les parròquies en la tradicional Benedicció de les Palmes i a la vesprada s’efectuarà el trasllat de les imatges als domicilis agraciats.

La Setmana Santa Marinera arranca les seues processons aquest cap de setmana