costa valenciana
Imagen de un control policial en algunos supermercados de Peñíscola/ Foto: Ayto. Peñíscola

Arranca una Setmana Santa atípica per als municipis costaners de la Comunitat Valenciana  a causa de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus.

Els principals municipis triats com a destinació turística han arrancat ja el blindatge d’alguns dels seus accessos i han augmentat els controls per a evitar l’arribada de persones que acudisquen a la seua segona residència.

De la mateixa manera a l’eixida de les principals capitals espanyoles,  com és el cas de Madrid , les grans retencions de cotxes tractant d’acudir a les segones residències eren la nota predominant en la jornada d’ahir.

A la platja de La Pobla de Farnals ,ha augmentat l’arribada de visitants, malgrat que s’han reforçat els controls policials , controls que han interposat un total de 76 multes amb sancions de fins a 600 euros.

La localitat valenciana de Xeraco, romandrà “tancada a qualsevol accés indegut que no estiga justificat en les directrius de mobilitat recollides en el decret d’Estat d’Alarma”, tal com informa el consistori del municipi a Europa Press.

No obstant això, a Cullera, les platges ofereixen un aspecte inusual per a aquestes dates en trobar-se totalment buides.

A Benidorm també s’han tancat els accessos secundaris a la ciutat.

A Peníscola, la Policia Local, al costat de la Guàrdia Civil, ha fitat tots els accessos al municipi i ha instal·lat barreres fixes de formigó.

Els efectius de la Policia Local d’aquest municipi, estan realitzant a més vigilàncies a les entrades d’establiments com a supermercats i farmàcies per a controlar la presència de visitants.

Les platges de la Comunitat estan desertes

La Delegació del Govern ha mostrat imatges aèries en les quals es pot apreciar com les platges de la Comunitat Valenciana es troben absolutament desertes.

“Així estaven ahir les platges de la Comunitat Valenciana. Gràcies per quedar-se a casa. No estem sols, ens cuidem individualment i així cuidem col·lectivament.

#QuedateEnCasa, #EsteVirusLoParamosUnidos“, és el missatge llançat per xarxes socials per a animar als espanyols al fet que continuen a les seues cases.