L’ex secretari general del PPCV Ricardo Costa ha confessat davant el jutge que el Partit Popular es finançava “amb diner negre” i ha apuntat, com a principal responsable d’aqueixos moviments, al ex president de la Generalitat Francisco Camps.

“Sí, és cert que el PP es finançava amb diner negre en les eleccions de 2007”. Així de contundent s’ha mostrat el ex secretario general del PPCV en aquella època. Segons ha continuat relatant, un bon dia va rebre la trucada del ex vicepresidente del Consell, Víctor Campos per a mostrar-li una sèrie de sobre amb diners en efectiu i que havien sigut “lliurats per una sèrie d’empresaris que tenia relació amb el partit i la Generalitat” L’ordre, segons ha apuntat Costa, “era de Camps”.

Costa, la declaració del qual s’ha avançat a petició de la seua defensa “al fil de les declaracions” d’altres acusats que li van assenyalar a ell, ha precisat que va comentar aquestes circumstàncies amb el ex tresorer Luis Bárcenas i que aquest va rebutjar aqueixa manera de finançament i li va dir: “Aqueixa és una pràctica prohibida en el PP a nivell nacional i seria un Filesa II”.

“Sembla que era un sistema preestablit ja anteriorment”, ha prosseguit Costa, ja que la ex gerent del partit Cristina Ibáñez li va comunicar que Víctor Campos li feia “lliuraments de diners en efectiu d’empresaris”.

I ha especificat que aqueixos diners s’anava ingressant en comptes bancaris “amb un límit màxim de 3.000 euros” perquè en aquell moment la llei no deixava “fer donacions anònimes” per un import major.

Costa, que s’enfronta a una petició fiscal de 7 anys i 9 mesos de presó, ha responsabilitzat en tot moment a Camps com qui prenia “les decisions més importants” en campanya i qui va decidir encarregar els actes electorals a la filial valenciana de Gürtel, Orange Market.