La Fiscalía avala decretar el toque de queda y limitar las reuniones sociales

La Comunitat valenciana està entre les autonomies amb més persones acusades per corrupció segons les dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) referits al segon trimestre de 2019. Entre el passat 1 d’abril al 30 de juny, últim període en el qual es tenen dades de la institució judicial, la Comunitat va comptar amb 21 persones físiques acusades per corrupció i 6 persones jurídiques.

Només li supera en el rànquing la regió de Múrcia, encapçala el nombre de persones físiques acusades, 56, i jurídiques, 28, en aquest mateix període.

A Andalusia van ser acusades sis persones, tres a Catalunya, dues a Astúries, sengles a Galícia i una a Castella i Lleó i una altra per l’Audiència Nacional.

El 83% han sigut condemnats

A nivell nacional en el segon trimestre de l’any es van dictar trenta sentències en procediments per corrupció, de les quals vint-i-cinc van ser totalment o parcialment condemnatòries. Amb aquestes dades es conclou que el 83% de les sentències per corrupció dictades per tribunals espanyols són condemnatòries, segons dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) del segon trimestre de 2019.

Aquests casos tenen com a subjectes actius a funcionaris públics, governants i polítics en l’exercici dels seus càrrecs i com un dels elements delictius l’afectació de diners públics, aconseguint així tant la corrupció administrativa com la política.

Es tracta de delictes de prevaricació urbanística, prevaricació administrativa, infidelitat en la custòdia de documents i violació de secrets, suborn, tràfic d’influències, malversació, fraus, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics i abusos en l’exercici de la seua funció i corrupció en les transaccions comercials internacionals.