El Maratón de Valencia se blinda con medidas innovadoras para la seguridad de los corredores

La Marató València Trinidad Alfonso EDP celebra la seua 40a edició amb la versió Elit Edition aquest diumenge. La marató de València és reconegut com una de les millors proves de distància a nivell mundial. També és una de les carreres més ràpides on es baten rècords històrics. Aquesta prova determina el passe als Jocs Olímpics de 2021. Per això, aquest diumenge serà possible veure als millors corredors del món a la ciutat.

En l’edició de l’any passat Kinde Atanaw Alayew  va batre el rècord de la millor marca en sòl espanyol de la història amb un crono de 2h03.51.  De la mateixa manera, Frega Dereje  va baixar més de tres minuts el rècord femení amb  un temps de 2h18.30. En categoria nacional, quatre espanyols van aconseguir la mínima per a participar en els Jocs Olímpics.

La carrera valenciana no és sol reconeguda a nivell nacional, també és considerada com un dels millors circuits del món. El circuit valencià és l’única marató que ha aconseguit la condecoració de Road Race Gold Label de la IAAF. Aquesta li certifica com una de les millors proves del món. La Platinum Label només la posseeixen dotze carreres en el món, a Europa només tres, i la marató de València és un d’ells.

Els millors atletes d’elit del món estaran en la capital del Túria aquest diumenge per a aconseguir el seu passe als Jocs Olímpics de Tòquio 2021 i per a batre tots els rècords. En aquesta Elit Edition participaran 218 corredors de 43 països.

Elite Maratón Valencia
CORREDORS D’ELIT INTERNACIONALS

El campió mundial de marató a Doha 2019, Lelisa Desisa; Birhanu Legese (2:h02.48) posseeix tercer millor marca de la història en la marató i acaba de guanyar la prova de Tòquio; Kinde Atanaw (2h03.51) va ser el guanyador de la passada edició de 2019 batent el rècord històric mai abans aconseguit en sòl espanyol i Leul gebreselasie (2h04.02) va ser el guanyador de la marató de Dubai en 2018.

Els tres atletes més ràpids són d’Etiòpia, però també seran protagonistes coneguts corredors europeus com els francesos Hassan Chahdi (2h09.55) i Nicolás Navarro (2h10.02).

En la categoria femenina Etiòpia segueix al capdavant amb: Ruti Aga (2h18.34) com la corredora més ràpida en el camp femení que suma diverses medalles; Birhane Dibaba (2h18.35); Degitu Azemiraw (2h19.26) i Zeineba Yimer (2h19.18).

També participarà: la corredora nord-americana Jordan Hasay (2h20.36); la mexicana Madai Pérez Carrillo (2h22.59); la italiana Valeria Straneo; les portugueses Carla Salomone i Sara Moreira i la corredora alemanya Melat Kejeta.

ATLETES ESPANYOLS

Hamid Ben (2h07.33) és el biscaí d’origen marroquí que ha aconseguit la millor marca espanyola en dècades; Camilo Santiago (2.10:02), primer espanyol en meta en l’última edició de la prova; Dani Mateo (2h10.53), dècim classificat i tercer europeu en el Mundial a Doha en 2019; Marta Galimany (2h29:36) ja té la passada per als Jocs Olímpics de Tòquio de 2021. A València intentarà batre el rècord femení que va fixar Isabel Alonso (2h26:51); Elena Loyo (2h30:57); Irene Pelayo (2h32:15) i Marisa Casanueva (2h32:22)