Silvestre
Imagen de la San Silvestre de Valencia en su paso por la Estación del Norte. / José Royo - Royosport

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha presentat hui la 36ª edició de la Sant Silvestre Popular Valenciana. Una jornada lúdica esportiva que se celebrarà dilluns que ve 30 de desembre, a partir de les 20.00 hores, i en la qual 17.400 corredors acomiadaran el 2019 en completar un recorregut de 5,3 Km disfressats i disfressades. La carrera té dues modalitats, una competitiva i una altra que no, però idèntic component solidari, ja que l’import íntegre de les inscripcions es destinarà a l’AFAV (Associació Familiars Alzheimer València).

La Sant Silvestre Popular Valenciana, organitzada de manera conjunta per l’Ajuntament de València i la Fundació Esportiva Municipal, és per a Bernabé “una cita fixa en el calendari de la nostra ciutat imprescindible en les dates nadalenques i en les activitats familiars que es fan a València”.

Per part seua, el director de Relacions Externes d’El Corte Inglés de la Comunitat Valenciana, Pau Pérez, ha recordat que les inscripcions estan encara obertes, fins a les 18.00 hores del dilluns 30 de desembre, mateix dia de la carrera, en les plantes d’Esports d’El Corte Inglés de Pintor Sorolla, Nuevo Centro i Avinguda de França.

Ana María Ruiz, Pilar Bernabé, Pau Pérez Rico i Vicente Sanz en la presentació de la Sant Silvestre de València.

MODALITATS I RECORREGUT

La 36ª edició de la Sant Silvestre Popular Valenciana, una de les cites més antigues de l’atletisme popular a la ciutat i última carrera de l’any, està dirigida a tots els públics pel seu component “festiu, lúdic, familiar i d’amics”.

La consta d’un recorregut de 5,3 Km amb eixida en l’Estació del Nord, passant per Guillem de Castro, Blanquerías, Passeig Ciutadella, Plaza Amèrica, Navarro Reverter, Carrer de La Paz, i Carrer de Sant Vicent Màrtir, fins a aconseguir la meta situada en la Plaça de l’Ajuntament.

Com s’ha explicat constarà de dos carreres, una primera cita competitiva per a 400 corredors d’elit, amb un dorsal especial i dels quals s’encarregarà l’SD Correcaminos, i una segona amb 17.000 corredors i corredores populars que persegueixen passar una bona estona. El temps màxim estipulat per l’organització per a aquests últims per a finalitzar la carrera és d’1 hora i 15 minuts.