La finalització de les obres del Corredor Mediterrani és una de les principals reivindicacions tant de la Generalitat com dels empresaris valencians i ara els seus terminis dependran de José Luis Ábalos com a ministre de Foment.

El president del Consell, Ximo Puig, ha destacat que té “molta esperança” dipositada en la gestió del seu company de partit al que no ha dubtat a reclamar “un full de ruta clar” amb la que “es complisquen els terminis”.

Puig ha ressaltat que en ser un ministre valencià “no cal explicar-li el que és el Corredor” alguna cosa que assegura ser “un avanç substancial”, tal com ha declarat davant els mitjans durant la seua visita al 20º Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL) celebrat a Barcelona.

El president ha recordat que per esta infraestructura ferroviària “passen més del 50% de les exportacions d’Espanya” i ha lamentat que continue “encallat”. “Volem que el nou Govern prioritze este Corredor, que es té en compte en tota Europa”, ha reclamat Puig, qui ha recordat que ha trobat referent a açò “més receptivitat a Brussel·les que a Madrid”.

Per açò, Puig ha reclamat prioritat per a una infraestructura que permetria reduir els costos i augmentar la productivitat, i ha destacat la necessitat que es done suport als corredors ferroviaris des dels fons comunitaris, tal com ha defensat com a responsable de la delegació espanyola davant el Comitè de les Regions.