El Corpus Christi de València torna a traure tradició i gent al carrer

Una de las citas, dentro del calendario festivo, más esperadas para los valencianos y valencianas, especialmente por su peculiaridad y sus protagonistas.

El temps ho va permetre i no va deslluir la festa del Corpus Chisti de València. Una de les cites, dins del calendari festiu, més esperada per als valencians i valencianes, especialment per la seua peculiaritat i els seus protagonistes: les Roques, la Moma, personatges bíblics, els misteris, la Custòdia, abrigallada per una gran pluja de pètals, entre uns altres.

La anomenada com ‘Festa Grossa’ va començar amb una missa en la Seu, oficiada pel cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares. I a la vesprada, els carrers es van inundar de gent esperant la desfilada (abans de l’inici oficial de la processó) de les Roques; donant pas a les danses que acompanyen a el “Ball dels Nanos i Els **Gegants”, “La Moma i els Momos”.

Emotiu i esperat moment va tornar a ser l’obertura de les portes de la Catedral de València per a iniciar la processó, en la qual també destaquen “Els “Cirialots”, 26 reis vestits amb túnica blanca, barbes, perruques de crinera, corones i un tahalí de color roig, que precedeixen a la Custòdia amb els seus característics ciris de grans dimensions.

Una Custòdia, acompanyada pels Mossos; sis homes joves abillats amb vestidures del segle XVI de vellut i seda en colors roig i blanc que porten espigues i raïm platejats. Rendint-li honors acompanya el pas l’exèrcit espanyol durant tota la processó.

Un vegada més, la Capital del Túria s’ha vestit de festa i de tradició