Así será el programa de actividades de Valencia en Navidad
Fiesta de Nochevieja 2020 para las familias en la Plaza del Ayuntamiento.

El augment dels casos de coronavirus no cessa amb unes xifres que situen a València i al conjunt de l’autonomia per damunt de la mitjana nacional. Amb una incidència acumulada superior als 500 casos per cada 100.000 habitants, cada vegada són més les veus que reclamen el retorn de les restriccions per a Nadal.

La Ponència d’Alertes i Plans de Preparació i Resposta ha remès a les autonomies una sèrie de recomanacions per a aplicar cara a les festes. Entre elles destaca el limitar les taules d’hostaleria a 10 comensals per a evitar contactes. També s’advoca per insistir en la realització de test d’antígens en aquells que es reuniran amb amics o familiars per a assistir a la cita sense risc de contagi.

A més, per a aquells territoris amb un risc alt de Covid es recomana prendre restriccions més severes. En aquests casos es demana el tancament de bars, restaurants i locals interiors com l’oci nocturn.

Davant aquesta situació, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha insistit que la línia roja que s’ha marcat per a endurir les restriccions vigents és el nivell d’hospitalitzacions i la saturació de les UCI.

POSSIBILITAT DE TOC DE QUEDA 

Una altra de les opcions que ja s’estan posant sobre les taules els experts és el reprendre el toc de queda. En declaracions arreplegades per ABC, l’investigador de la Fundació d’Investigació Sanitària Biomèdica de la Comunitat Valenciana, Salvador Peiró, feia referència a aquesta mitjana per a evitar decretar un confinament estricte. A més, també recomana limitar l’horari de tancament dels establiments.

No obstant això, serà l’evolució de la pandèmia la que dicte si aquestes mesures es duran a terme. Per això, l’ombra de les restriccions per a sectors com l’oci o l’hostaleria torna a aguaitar la Comunitat.

PASSAPORT AMPLIAT I SENSE ACTES MULTITUDINARIS A VALÈNCIA

Malgrat aquestes males dades, el discurs oficial de la Generalitat es manté ferm. De moment, el líder del Consell continuarà mantenint les restriccions actuals. Entre elles destaca l’ús del passaport Covid, vigent fins al 4 de gener.

El final d’aquesta restricció es produirà una vegada hagen passat les celebracions de Nochebuena, Nadal i Nit de Cap d’Any. A més, no es descarta la pròrroga del seu ús fins a febrer per la incidència de casos.

Així mateix, s’estudia ampliar el seu ús més enllà de l’hostaleria, l’oci nocturn, les residències i els hospitals. Sanitat treballa a exigir el certificat en llocs on no es garanteix l’ús prolongat de la màscara per consum de menjar o begudes. En aquest supòsit entrarien els cinemes, els teatres i les sales de joc, entre altres.

D’altra banda, al marge de la Generalitat, el Ajuntament de València també ha mogut fitxa cara a Nadal. Davant l’augment de contagis, ha decidit cancel·lar actes multitudinaris durant les festes. Així, ha anunciat la suspensió de la Sant Silvestre la festa de les campanadas de Nit de Cap d’Any. Per contra, sí que es mantenen de moment la Cavalcada de Reyes i Expojove.