A les 9 de la nit d’aquest 15 de març de 2020, primer dia de Estat d’Alarma pel coronavirus, el President de la Generalitat Valenciana ha pronunciat un missatge institucional per a tots els valencians.

Dirigint-se als valencians ha apel·lat a “recobrar l’esperit d’aquelles ocasions històriques” on els “valencians hem superat altres moments difícils” com a crisis, guerres o desastres naturals, ha afegit el President.

Ha comparat la situació excepcional actual amb catàstrofes naturals patides en el territori valencià com la riuá de València, la pantaná de Tous o la recent DANA que va afectar la Vega Baixa.

“En aquest moment, faig una crida al poble valencià. Un crida a la responsabilitat, a la prevenció i a la solidaritat”.

La responsabilitat és de tots

Per a eixir airosos de la situació, Ximo Puig ha llançat una sèrie de recomanacions a la ciutadania. Les arrepleguem ací:

  • Llavar-se les mans
  • Evitar desplaçaments
  • Reduir contactes directes
  • Alliberar a la sanitat si no és un cas urgent
  • Comprar només aquells aliments necessaris
  • Seguir les indicacions de les autoritats sanitàries

“En aquests moments, la disciplina social és bàsica.Tots i totes hem de ser disciplinats”, ha afirmat el President de la Generalitat Valenciana en aquest discurs institucional.

Un record a les víctimes

Puig ha recordat als morts per coronavirus que ja s’han registrat en la Comunitat i a Espanya i s’ha mostrat pròxim amb la població de risc. “Sent amb vosaltres la preocupació, especialment pels nostres majors i pels més vulnerables, als qui envie una afectuosa salutació i els dic que no estaran sols”, ha afirmat el President.

Però estic segur que vosaltres compartireu amb mi la responsabilitat, l’esforç i el sacrifici que hem demostrat en les grans ocasions.

“Valenciana, valencià: El teu poble et necessita. La Generalitat et necessita”

Ximo Puig ha finalitzat el seu discurs amb paraules molt emotives on a apel·lat directament a la ajuda de tots els ciutadans per a superar aquesta crisi del coronavirus que afecta a tot el país.

“Tu eres imprescindible per a superar aquesta crisi amb els menors danys per a la salut, que és el més important, i per al treball i l’economia de tots”, ha afirmat.

Puig ha indicat que confia en tots els valencians per a executar aquesta missió. “Junts, tots units, com una gran família que no deixa a ningú arrere, tirarem avant”.

Finalment la màxima autoritat autonòmica ha demanat “Esforç, responsabilitat i confiança” a tota la ciutadania.