vacuna contra el coronavirus
Imágenes del interior del hospital de Wuhan en China.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat tranquil·litat a la ciutadania davant el coronavirus de Wuhan. La responsable de la xarxa hospitalària valenciana també ha destacat la coordinació “extraordinària” entre la Unió Europea, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

En la mateixa línia que els altres consellers autonòmics, Barceló ha volgut destacar la “fortalesa del sistema sanitari” després d’acabar les reunions amb el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, i els consellers autonòmics en Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

També la consellera ha recalcat la rapidesa en la coordinació entre autonomies des que va començar l’alerta sobre la “necessitat de tenir protocols”. De la mateixa manera, Barceló ha insistit a demanar “tranquil·litat total i absoluta” enfront del virus.

A més, des de la Conselleria es va animar als ciutadans i ciutadanes a consultar la web del Ministeri per a conèixer la informació oficial sobre el virus per a evitar alarmes. D’altra banda, Barceló va voler destacar la preparació i professionalitat dels hospitals valencians.

Segons la consellera, tant els professionals com la xarxa sanitària de la Comunitat estan “molt preparats”, ja que “compten amb tots els protocols” per a posar-se en marxa en cas d’alguna sospita del coronavirus.

Les dades del coronavirus

En aquests moments ja són 490 els morts per coronavirus i el número d’infectats ascendeix als més de 24.000. El passat 2 de febrer l’Organització Mundial de la Salut (OMS) confirmava la primera mort per coronavirus fóra de la Xina, concretament s’ha registrat a Filipines on un home xinès de 44 anys ha mort després d’estar en aïllament des del passat 25 de gener. L’epidèmia, que ja ha sigut qualificat com a emergència sanitària mundial, es va iniciar al desembre en un mercat d’aliments a l’engròs de la ciutat de Wuhan, capital de la província d’Hubei. Fins al moment s’han registrat casos en més de 20 països.