El coronavirus golpea a las Fallas con pérdidas de 700 millones de euros
Operarios trabajan en la falla municipal.

Les Falles s’ajornen pel coronavirus, una dura decisió que s’anunciava la passada nit i que ja comença a cobrar-se les primeres conseqüències. Cancel·lacions hoteleres, floristeries sense encàrrecs, posats de xocolate desmuntats, esdeveniments cancel·lats… Tot això, sumat la suspensió de la Magdalena a Castelló, tindrà un impacte econòmic de 700 milions d’euros per a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha declarat aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant unes entrevistes a Cadena Ser i Onda Cero. Puig ha assegurat que és una estimació i no es tracta d’una xifra tancada i definitiva. A més, el cap del Consell ha declarat que espera un “impuls” per part del Banc Europeu d’Inversions amb el qual poder “fer front a la desacceleració i la recessió”.

Un venedor de xocolate i xurros de València durant el desmuntatge del lloc després de l’anunci de les autoritats.

El líder del Govern autonòmic ha avançat que ja estan treballant en “mesures pal·liatives”. No obstant això, considera que ha de donar-se una “acció europea molt més potent” ja que en cas contrari “aquesta crisi serà molt, molt greu”.

Respecte a l’ocupació, Puig ha assenyalat que la suspensió de les festes suposa posar “en perill milers de llocs de treball“. A això ha afegit que se suma la mesura de suspendre tots els vols procedents d’Itàlia, un dels països que major flux de turistes porta a la Comunitat.

Ximo Puig durant l’anunci de l’ajornament de les festes.

UNA DECISIÓ “MOLT DIFÍCIL”

En referència a l’anunci de suspendre les Falles, Puig ha declarat que va ser “molt difícil” ja que fins a “l’últim moment” van considerar l’opció de “conciliar” les festes amb la “prevenció”.

El president ha explicat que va ser el ràpid creixement del coronavirus a Madrid el que va fer prendre la decisió final pensant-se en la ciutadania. “Vam atendre el que era la voluntat dels experts i el Ministeri de Sanitat”, ha avançat, “el mes important i fonamental és la salut de les persones”.

SENSE DATA PER A les NOVES FALLES

Les Falles no s’han cancel·lat sinó que s’han ajornat. Malgrat això, encara no hi ha cap avanç de quan podrien celebrar-se. Ximo Puig ha destacat que el seu desenvolupament és alguna cosa que dependrà dels fallers i autoritats locals.

“Seria bo que es poguera celebrar en una altra data però no volem interferir. Volem ajudar i, si es planteja un ajornament, col·laborarem en la mesura de les nostres possibilitats”, ha declarat.