coronavirus

Espanya porta més de 20.000 casos positius per coronavirus però la xifra no es quedarà ací. El país podria arribar als 2,5 milions de malalts per Covid-19. Així ho ha revelat un estudi de la Universitat Politècnica de València.

Matemàtics de la UPV han desenvolupat una pàgina web en la que cada dia publiquen un informe sobre l’avanç del virus. En aquest anàlisi es realitza una estimació de la predicció de casos a Espanya amb una perspectiva de tres días vestisca. La informacion publicada correspon als resultats obtinguts d’un model SIR (susceptible, infectat, recuperat) actualitzat diàriament amb les dades oferides per el Ministeri de Sanitat.

Segons l’estudi, aquest cap de setmana es podria tancar amb una mica més de 38.000 malalts de coronavirus. No obstant això, el més preocupant és el pic d’infecció al qual podria arribar-se. Aquest grup de matemàtics considera que s’aconseguirà entre el 8 i el 18 d’abril amb una xifra mitjana de 2 a 2,5 milions d’infectats. Seria a partir de llavors quan la corba començaria el seu descens sent cada dia més alta la xifra d’altes que d’infectats.

Malgrat tot això, el document publicat afirma que les dades no han contemplat l'”efecte confinament” però “sí la conscienciació que va haver-hi els dies previs a l’Estat d’Alarma”. Per això, Espanya podria evitar arribar a la xifra assenyalada si es compleixen correctament els protocols marcats per l’Estat d’Alarma.