El coronavirus desaparece de cuatro barrios de Valencia
Panorámica del centro de Valencia. / @travelnow_or_crylater (UNSPLASH)

Les anàlisis en aigües residuals per a detectar coronavirus a València indiquen que es consolida la tendència a la baixa. Segons les dades fetes públiques hui, en només una setmana el virus ha descendit un 75%. En concret, la mostra del dimarts 14 de setembre arreplega 7,4 milions d’UG per litre. La xifra contrastes amb la mostra del 7 de setembre quan la quantitat era de 29,7 milions.

La regidora del Cicle Integral de l’AiguaElisa Valía, ha assenyalat que “aquestes dades són molt positius. No solament prossegueixen la tendència a la baixa iniciada des dels primers dies del mes d’agost, només interrompuda en l’última mostra d’aqueix mes, sinó que la disminució en tan sols una setmana és molt més pronunciada del que era habitual”.

Segons Vàlua, aquesta dada també és optimista perquè reflecteix un avanç malgrat la mobilitat de les últimes setmanes. “El final de les vacances; la volta al treball; l’inici de les classes escolars i la celebració de les Falles no ha comportat un augment de la presència del virus“.

Vàlua ha assenyalat que per a acabar de confirmar aquest escenari caldrà esperar a les mostres de la setmana vinent. No obstant això, ha admès que d’existir un impacte ja s’hauria vist en la mostra d’aquesta setmana”.

4 BARRIS LLIURES DE CORONAVIRUS I 2 PER DAMUNT DE LA MITJANA

Respecte als barris, la zona de València que més preocupava era la de Trànsits. Fa una setmana va mostrar dades anòmales comparades amb la resta de zones. Ara, en aquest districte de la ciutat ha disminuït moltíssim la presència de coronavirus. “Encara que continue per damunt dels valors de la mitjana, són dades més habituals en el context de la ciutat”, ha admès la regidora.

D’altra banda, Vàlua ha ressaltat que “l’informe revela que hi ha quatre sectors on les mostres no arrepleguen presència del virus, símptomes molt positius si es van generalitzant en altres sectors de la ciutat en les pròximes setmanes”. Aquestes quatre zones són Extramurs, El Palmar, Natzaret i Castellar-L’Oliveral.

Per contra, les zones de la ciutat amb major presència de coronavirus en aigües residuals són Campanar i Trànsits. En menor mesura, lleugerament per damunt de la mitjana, estan Benicalap, La Saïdia, una part de Poblats Marítims, L’Eixample, Quatre Carreres, Jesús i Patraix.