La Generalitat modifica las medidas de seguridad para adaptarse a la nueva normalidad de la pandemia
Un agente de la policía portuaria de Valencia durante la pandemia.

Incomplir les mesures de seguretat i higiene contra la pandèmia tindrà un cost molt car en la Comunitat Valenciana. El Consell ha aprovat un nou decret llei amb la regulació de les sancions que s’imposaran si no es compleix amb la normativa contra el coronavirus.

Fins a 60.000 euros de multa és la quantitat que ha estipulat la Generalitat Valenciana. La xifra parteix dels 60 euros i creix en funció de la infracció comesa i la seua gravetat. Per a això s’han establit tres nivells de sancions: lleus, greus i molt greus.

L’incompliment pot anar des del pagament de la multa fins al tancament de locals i negocis si els establiments no compleixen amb el règim aprovat. A més, aquests podrien enfrontar-se a una suspensió de les seues activitats fins a tres anys.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, han sigut els qui han presentat el nou decret en roda de premsa. Han assegurat que el servei estarà centralitzat en la Generalitat. Han assegurat que l’objectiu no és recaptar diners amb les multes sinó dissuadir de l’incompliment de les mesures a la població per a frenar la pandèmia.

QUÈ ÉS UNA SANCIÓ LLEU, GREU I MOLT GREU?

Usar malament la màscara sense tapar boca i nas o no portar-la posada serà una sanció lleu. Això suposarà una multa de 60 a 100 euros. En aquest tipus de sancions també s’inclou que un local no informe de l’aforament i incomplisca amb mesures d’higiene.

A més, si s’ha d’estar en quarentena per possible contagi en haver tingut contacte amb un COVID-19 també se sancionarà amb una penalització lleu. Aquesta serà considerada com multa greu si és un malalt de coronavirus qui se salta la quarentena.

En les sancions de gravetat intermèdia també s’inclou l’organització de festes, reunions o esdeveniments amb aglomeracions. Mentre que les infraccions molt greus seran les que afecten a més de 150 persones; incloguen menors o persones vulnerables; siguen reincidents o incomplisquen amb la prohibició d’habilitar les pistes de ball de pubs o discoteques.