Establecen controles de tráfico en Valencia para vigilar los desplazamientos
La Policía Local de Valencia durante un control de la cuarentena.

Circular amb el cotxe amb llibertat i passejar per la ciutat sense justificació és motiu de multa donat l’Estat d’Alerta per la crisi del coronavirus. Mentre ahir era la Guàrdia Civil la que havia començat a demanar documentació pels carrers, hui és la Policia Local de València.

Els agents han establit controls de trànsit en diferents zones de la ciutat. L’objectiu és vigilar el compliment de la quarentena i frenar l’expansió del coronavirus. La Policia Local ha anunciat d’això per mitjà de Twitter. Per a això demanen que es justifique mitjançant documentació per a facilitar la labor.

En declaracions arreplegades per Europa Press, el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha explicat que aquests controls cerquen evitar els desplaçaments. Cano considera que es ha passat a “una segona fase” del confinament. Això significa que mentre fins ara hi havia un “estricte compliment” la situació pot canviar.

“Passen els dies, baixa la tensió, la gent es relaxa i hi ha qui sale però l’Estat d’Alarma segueix igual”. Per això, el regidor ha declarat que han de “ser molt estrictes i severs”. Considera que està en joc que “el nivell de contagi siga alt”. A més, ha assegurat que València no pot permetre’s “un col·lapse de la sanitat”.