Los casos de coronavirus se acercan a la barrera de los 6.000 contagios en la Comunitat
Policía Militar en la Estación del Norte de Valencia. / EFE

Les autoritats sanitàries van alertar d’un possible repunt de coronavirus aquesta setmana que finalment s’ha complit. La Comunitat Valenciana ha comptabilitzat 212 nous positius en les últimes 24 hores. La xifra suposa una diferència de 103 casos respecte al dimarts, dia en què es va registrar la major baixada des de l’Estat d’Alarma.

La consellera de SanitatAna Barceló, ha sigut la responsable de notificar la notícia en roda de premsa. Segons Barceló l’augment de contagis també respon a un increment del nombre de proves a pacients als quals fins ara no se’ls havia sotmès a elles.

Amb aquestes xifres, la Comunitat torna a posicionar-se en els valors del cap de setmana encara que aquests continuen sent dels més baixos des de l’entrada en quarentena. Així podem observar-ho en la següent gràfica:

Amb els 212 nous casos, la Comunitat comptabilitza un acumulat de 7.655 positius. La província amb major xifra és València on s’han registrat 3.949 contagis des de l’inici de la pandèmia. Per darrere queda Alacant amb 2.803 positius i Castelló amb 899 persones amb coronavirus.

Malgrat l’increment, els ingressos hospitalaris han descendit en 173 persones en les últimes hores. Actualment hi ha 1.714 hospitalitzats amb 371 malalts en l’UCI. A més, actualment hi ha 1.001 professionals sanitaris infectats de coronavirus. L’acumulat és de 1.303 persones però ja s’han produït 202 altes. De la mateixa manera, a nivell general hi ha 241 més altes que el dimarts sumant ja 1.344 persones curades.

REPUNT EN EL NOMBRE DE DEFUNCIONS

A més d’haver-se donat un repunt en el nombre de contagis, també ha pujat la xifra de morts. Hui hi ha 52 morts més per coronavirus, una xifra que eleva el nombre total de víctimes a 724. En aquesta xifra global s’inclou els dos primers professionals sanitaris que han perdut la vida a causa de la pandèmia en la Comunitat. La consellera de Sanitat ha volgut llançar un missatge de suport a les famílies per a les quals ha manat «afecte» i «una abraçada virtual».

 

Finalment, en relació a les residències de majors ja són 103 les que tenen algun cas positiu de coronavirus. En total s’han registrat 890 residents contagiats, 248 professionals positius i 218 defuncions.