La Comunitat Valenciana vive un nuevo repunte de contagios y retrocede en el avance de la pandemia
Un equipo de trabajadores en el hospital de campaña de La Fe. / FOTO: Iván Terrón - Europa Press

Segona jornada de creixement en nombre de contagis per coronavirus. La consellera de SanitatAna Barceló, ha anunciat 309 nous positius en les últimes 24 hores. La xifra suposa un increment de quasi un centenar de persones contagiades, en concret 97 més que ahir.

Així, el repunt de coronavirus que va començar aquest dimecres continua per segon dia consecutiu. No obstant això, el creixement ha sigut una mica menor d’una jornada a una altra. Mentre el dimecres es va pujar de 109 casos a 212 havent-hi un creixement de 103 persones contagiades, hui aquest increment ha sigut de 97 persones. Això significa que malgrat el repunt, aquest podria estar minvant de nou perquè d’una jornada a una altra hi ha un lleuger avanç que es tradueix en sis persones menys.

Amb els 300 nous positius, la Comunitat Valenciana acumula ja 7.964 persones contagiades de coronavirus. Per províncies són 4.188 a València, 2.850 a Alacant i 921 a Castelló. A més, hi ha 5 casos sense assignar. De tots ells hi ha 1.616 persones hospitalitzades, 98 menys que ahir. D’aqueixa xifra hi ha 348 malalts que continuen en l’UCI.

Respecte als sanitaris, hi ha 1.377 professionals que han donat positius des de l’arrencada de la quarentena. D’aquest sector s’han produït 242 altes i han perdut la vida quatre d’ells.

A aqueixes quatre víctimes se li suma el còmput total de morts per coronavirus, el qual ja puja a 767 defuncions. Hi ha 43 víctimes més que el dimecres encara que s’ha baixat lleugerament dels 52 morts que es van registrar ahir.

MÉS ALTES I MENYS RESIDÈNCIES AFECTADES

Al contrari que amb les defuncions, les altes continuen creixent. En les últimes 24 hores s’han produït 428 noves altes sumant ja 1.772 persones curades.

Finalment, hui dia hi ha 14 residències menys afectades en tota la Comunitat Valenciana. Si ahir eren 103 els centres amb algun cas positiu, hui són 89 lloc que alguns dels professionals contagiats ja han sigut donats d’alta.

En acumulat des de l’arrencada de la pandèmia, han sigut 976 els residents malalts i 239 els professionals contagiats. El número de morts augmenta en quinze persones majors sumant ja 233 víctimes de coronavirus.