coronavirus
Personal sanitario valenciano frente al Hospital Universitario la Fe. / EUROPA PRESS

La pandèmia del coronavirus continua guanyant afectats en la Comunitat Valenciana però sembla que d’una forma més lineal o almenys de moment. Hui la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat 398 contagis nous. La xifra és alta però resulta molt similar a la d’ahir on es van comptabilitzar 326 positius. A més, aquest nombre de positius queda ja lluny dels 750 casos del diumenge o els 502 del dissabte.

No obstant això, no serà fins i tot en la compareixença del dimecres quan Sanitat puga avançar quan s’aconseguirà el pic de contagis. “Demà podrem tenir una projecció de quan aconseguirem el pic i quan podrem descendir”, ha declarat Barceló. La consellera ha assenyalat que és “un indicador” que la Comunitat mantinga xifres similars dos dies consecutius. “Només hi ha una xicoteta pujada però no estem duplicant com succeiria en un ascens constant”, ha afirmat.

De moment, la Comunitat Valenciana compta ja amb 5.508 casos positius. Per províncies són 613 a Castelló, 2.021 a Alacant i 2.874 a València. De tots ells, prop de la meitat es troben hospitalitzats amb 2.189 persones ingressades. A més, hi ha 356 malalts de coronavirus en l’UCI, un espai on avui s’ha sabut que romanen una mitjana de 8 a 10 dies.

A més, respecte als professionals sanitaris el nombre de contagis segueix en augment. Ja són 892 les persones d’aquest sector que s’han contagiat. Per províncies són: 117 a Castelló, 370 a Alacant i 405 a València.

MENYS DEFUNCIONS I MÉS ALTES

El nombre de víctimes per coronavirus ascendeix a 339 persones. En les últimes 24 hores són 29 morts més. No obstant això, la xifra de morts descendeix respecte al dilluns on es van comptabilitzar 43 morts, és a dir, 14 persones més que hui.

A més, les altes hospitalàries també continuen creixent. Ja són 200 persones de la Comunitat Valenciana les que han aconseguit vèncer al coronavirus. Encara que les xifres estan encara lluny d’aconseguir la totalitat de contagis, les cures van augmentant dia a dia erradicant a poc a poc el Covid-19.