coronavirus
Distribución de mascarillas frente a la Estación del Norte de Valencia.

La Comunitat Valenciana ha registrat 55 nous casos de coronavirus en l’última jornada. Segons ha anunciat la Conselleria de Sanitat, són 31 a València, 14 a Alacant i 5 a Castelló.

Aquesta xifra suposa un lleuger repunt respecte al dimecres amb 18 positius més. En total ja són 10.592 persones les que han contret el Covid-19 des de l’origen de la pandèmia. No obstant això, les altes continuen creixent i 8.010 positius han aconseguit vèncer al coronavirus. Actualment són 1.277 els casos actius en la Comunitat Valenciana.

Respecte als ingressos, la consellera Ana Barceló ha tornat a incidir en una tendència a la baixa. Per segona jornada consecutiva no s’han registrat ingressos en l’UCI per Covid-19, concretament s’ha passat de 102 malalts ingressats a 97. Quant al còmput d’hospitalitzacions també hi ha descens amb 558 persones ingressades enfront de les 572 d’ahir.

Segons Barceló, les xifres evidencies que el nombre d’altes ha crescut un 60% en les últimes dos setmanes. Per contra, els ingressos tant hospitalaris com d’UCI ha descendit un 64% en aquest període.

TRETZE NOUS MORTS

En les últimes hores s’han comptabilitzat 13 noves víctimes per coronavirus, tres eren residents. Per províncies són 7 a Alacant, 5 a València i 1 a Castelló. Amb ells, les morts a causa de la pandèmia sumen ja un global de 1.315 víctimes.

En referent a la situació de les residències de majors, hi ha casos positius en 67 d’elles. Això suposa 6 centres menys que el dimecres. Per províncies són 39 a València, 17 a Alacant i 11 a Castelló. A més, Barceló ha destacat que ja s’han eliminat els brots de 98 residències valencianes el que suposa el 57% del total.